LIFESTYLE

Internetul va dispărea. Trinetul îi va lua locul în câțiva ani

Foto: Pinterest.com

Internetul dispare încet-încet. El nu mai reprezintă acum viziunea inițială a lui Sir Tim Berners-Lee, creatorul său. Acesta dorea un spațiu multilateral pentru publicarea și consumarea de informații, fără ca acesta să depindă de o singură parte. Acum depinde de trei…Trinetul.

Internetul a început să moară începând cu anul 2014, pe măsură ce oamenii efectuează tot mai multe activități în ecosistemele Google, Facebook și Amazon, în vreme ce restul site-urilor vor deveni irelevante sau vor depinde de cele trei, scrie site-ul The Next Web.

MITURI NEBUNE despre sănătatea bărbaților care circulă pe net

Dinamica internetului s-a schimbat drastic în ultimii ani, iar acum Google și Facebook acontează 70% din traficul realizat pe internet.

Ce se întâmplă în fiecare minut pe internet

Spre exemplu, Google deține, pe lângă cel mai popular motor de căutare din lume, cu o cotă de 60%. În Europa are chiar mai mult, respectiv 92%, și tocmai a fost amendat cu 2,4 miliarde de euro de Comisia Europeană pentru că manipulează rezultatele căutărilor, avantajându-și propriile servicii.

Google mai deține și YouTube – cel mai mare site video de pe internet, Gmail ori Google Play – magazinul de aplicații Android.

Trucul pe care nu-l ştiai până acum: Cum să bei toată noaptea fără să te îmbeţi

Cum afli dacă CAȘCAVALUL este contrafăcut. Ce TEST simplu poți face

Virozele, problema numărul 1 a toamnei: Iată cum le poţi combate

Furnizorii de internet vor ajunge să ofere utilizatorilor abonamente speciale pentru accesul la serviciile Google, Facebook și Amazon, care oricum sunt cele mai vizate de oamenii simpli.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: