Interzis pofticioșilor! Cum se gătește ciorba de fasole în pâine. Pentru a scurta timpul de preparare a ciorbelor, se recomandă folosirea oalelor sub presiune. Reţeta de ciorbă de fasole în pâine este extrem de delicioasă şi e perfectă pentru masa de prânz.
Interzis pofticioșilor! Cum se gătește ciorba de fasole în pâine
Ingrediente
4 pâini rotunde medii, bine coapte
250 g fasole albă
sare
1 ceapă
1 morcov
1 păstârnac
½ ţelină
3-4 linguri pastă de tomate
1 ardei gras
250 ml borş
pătrunjel tocat
1-2 linguri ulei
CITEȘTE ȘI: Fasolea, aliment esențial în curele de slăbire. Alte beneficii pentru slăbire
Preparare Ciorbă de fasole în pâine
Speli fasolea şi o pui la înmuiat peste noapte. A doua zi, schimbi apa, o pui pe foc şi o laşi să clocotească, apoi mai schimbi apa de încă trei ori. Torni ultima apă, presari sare şi o laşi să fiarbă o oră, recomandă clickpoftabuna.ro.
Separat, încingi uleiul şi adaugi ceapa, morcovul, păstârnacul şi ţelina date prin răzătoare şi ardeiul tocat. Ţii câteva minute să se înmoaie, pui pasta de tomate şi mai laşi pe foc 15-20 de minute, apoi le răstorni în oală. Torni borşul, laşi 10 minute şi opreşti focul.
Tai un capac la pâini şi scoţi o parte din miez. Torni ciorba de fasole în pâine şi o serveşti presărată cu pătrunjel verde.
Poftă bună!
Comentarii: