LIFESTYLE

Învingător la puncte în lupta vieții! Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist dat de România și campion național la raliuri, s-a vindecat de patru ori de cancer!

Se spune că sunt oameni născuți pentru a învinge. În orice fel de bătălie a vieții, fie că e sportivă sau de altă natură, ei sunt câștigători. Iar una dintre aceste persoană care a ieșit învingător la puncte este Mihai Leu.

Povestea lui de viață depășește multe romane de succes și multe scenarii de filme premiate cu Oscarul. Mihai Leu, un băiat slăbuț și cu bun simț, a intrat într-o sală de box fugind de teama antrenorului de tenis pentru că bătuse un alt copil. Avea vreo 9 ani și odată intrat acolo, a fost fascinat. A mai ieșit doar campion, campion la juniori.

Și pentru că v-am zis, viața bate filmul, în 1987, după un turneu în Grecia, Mihai Leu nu s-a mai întors acasă, la Hunedoara. A fugit, ascuns sub scaunul unui șofer de camion, și a trecut în Germania.

Peste ani, în 1997, Mihai Leu câștiga centura cu diamante la categoria semi-mijlocie la box profesionist. Primul titlu mondial cucerit de un român. Dar marea împlinire a venit la pachet cu o nenorocire. În acel meci, cu Santiago Samaniego, Mihai Leu și-a rupt tendonul și nu a mai putut boxa niciodată!

Citește și: Planta din România care distruge în timp record celulele canceroase

Raliul, a doua dragoste

A trecut peste această mare dramă orientându-se spre un alt sport, automobilismul. Și nu putea să facă așa, la nivel mediocru, pentru că dacă e cineva care are gena de campion, acela e cu siguranță Mihai Leu.

Fostul deținător de centură cu diamante la box a reușit să devină campion național la raliu. Nu o dată, ci de două ori. Și s-a îndrăgostit atât de tare de acest sport că atunci când a fost nevoit să lase competiția pe planul secund, s-a apucat să organizeze etape și concursurile lui.

Dar de ce a trebuit cumva să își concentreze forța într-o altă direcție? Pentru că la un moment dat, ceva dureri resimțite la abdomen l-au trimis la medic. Iar diagnosticul a fost devastator: cancer la colon!

Citește și: ANUNȚ ȘOCANT al cercetătorilor! Cum poate fi vindecat CANCERUL în 3 minute

Operat de patru ori!

”Am avut momente în care, de multe ori, mă închideam în casă și plângeam. Nu voiam să fac nimic altceva. Iar cât am stat prin spitale, i-am cerut fiului meu să nu vină, nu-l puteam lăsa să mă vadă așa, suferea destul soția mea, nu mai voiam să îl doară și pe el!”, spunea atunci Mihai Leu.

Dar Mihai Leu a realizat că nu ieșise învingător la puncte  decât o repriză, nu pentru tot meciul. Au mai urmat încă trei operații, ultimele două acum doi ani, la stomac și la plămâni. Pe care le-a trecut așa, ca un campion. Cu bine.

Când simțea că nenorocirile vin peste el și îl băgau în corzi cu lovituri năucitoare, Mihai Leu își revenea în fața sacului de box. Și ca-n filmele cu Rocky, când toată lumea credea că viața l-a făcut K.O., s-a ridicat de fiecare dată înainte să bată gongul.

”În viață e ca-n ring, trebuie să lupți până la capăt!”, obișnuiește să spună campionul, de atunci, cu zâmbetul pe buze.

Comentarii: