FRUMUSETE

Îți fură tinerețea: 6 obiceiuri de frumusețe pe care ar trebui să le uiți până la 40 de ani

stackumbrella.com

Îți fură tinerețea: 6 obiceiuri de frumusețe pe care ar trebui să le uiți până la 40 de ani. Fiecare vârstă are propria sa listă neagră de obiceiuri de frumusețe. În acest articol îți spunem la care dintre ele este mai bine să renunți până la 40 de ani și de ce va fi mai bine pentru tine și pentru frumusețea ta.

Vârsta dictează întotdeauna reguli pentru îngrijirea de sine, așa că unele obiceiuri de frumusețe care nu au avut niciun efect asupra aspectului tău în urmă cu cinci ani pot provoca daune semnificative frumuseții tale de astăzi. Iată câteva dintre ele de care ar trebui să scapi neapărat până la vârsta de 40 de ani.

Îți fură tinerețea: 6 obiceiuri de frumusețe pe care ar trebui să le uiți până la 40 de ani

Ignori grijile zilnice

Până la vârsta de 40 de ani, chiar poți sări peste unele proceduri zilnice, să aplici o cremă de față o singură dată pe zi, de exemplu, doar dimineața sau doar seara, și să nu folosești toner. După 40 de ani, însă, vine momentul în care trebuie să petreci suficient timp pentru autoîngrijire, pentru că frumusețea și tinerețea pielii tale depind de o îngrijire adecvată la domiciliu.

CITEȘTE ȘI: Usturoi, pui și încă 4 produse care îți vor netezi ridurile de pe față și îți vor face pielea să strălucească

Nu uitați că autoîngrijirea se realizează după un algoritm:

  • curățare (spălare)
  • utilizarea tonicului în funcție de tipul de piele
  • serum/cremă de două ori pe zi.

Nu folosiți produse cosmetice cu ingrediente active

După 40 de ani, merită neapărat să treceți la produse cosmetice anti-îmbătrânire care vă vor ajuta să combateți primele semne de îmbătrânire și vor avea mult mai multă grijă de piele datorită ingredientelor active pe care le conțin.

Nu ar trebui să neglijezi îngrijirea anti-îmbătrânire dacă vrei să îți păstrezi pielea tânără.

Printre ingredientele active putem remarca:

  • vitamina A (retinol) – întinerire,
  • vitamina C – antioxidant, albire, acid glicolic – exfoliere a pielii.

Evitați să folosiți produse de îngrijire suplimentare

Măști, exfolieri, masaj, scrub – toate acestea sunt cel mai bine incluse în autoîngrijirea de acasă. Alege cu experiență îngrijirea suplimentară care ți se potrivește cu adevărat: nu usucă și nu rănește pielea, se potrivește tipului tău de piele și rezolvă problemele tale specifice, recomandă actualno.com.

Ignori plasturii pentru ochi

Una dintre cele mai presante probleme cu care ne confruntăm după 40 de ani este umflătura de sub ochi sau vânătăile. Iar cei doi plasturi din hidrogel, care necesită o răcire prealabilă în frigider, ajută la rezolvarea ambelor probleme acasă. Sarcina lor este de a îmbunătăți circulația sângelui, ceea ce favorizează drenajul limfatic în cazul umflăturilor sau scurgerea sângelui venos în cazul vânătăilor de sub ochi.

Nu folosiți cosmetice cu factor de protecție solară

Un moment important la această vârstă este trecerea la cosmeticele zilnice cu factor de protecție solară. În plus, este necesar să folosiți astfel de produse cosmetice după 40+ pe tot parcursul anului, atât iarna, cât și vara.

De ce este atât de important să folosiți SPF? În primul rând, este vorba de prevenirea pigmentării și a îmbătrânirii. Razele soarelui, mai ales vara, nu au cel mai bun efect asupra acidului hialuronic conținut în piele, motiv pentru care suferim de deshidratarea epidermei, ceea ce duce la apariția ridurilor, la reducerea fermității și elasticității.

Prevenirea îmbătrânirii presupune folosirea zilnică a cremelor hidratante cu SPF sau a fondurilor de ten cu SPF.

CITEȘTE ȘI: Face minuni pentru piele: Cum se foloseşte vitamina C fiole şi care sunt efectele

Ignori procedurile cosmetice

Dacă înainte de 40 de ani ți-ai permis să nu mergi la estetician sau ai făcut-o neregulat, atunci, după ce ai împlinit 40 de ani, ar trebui să te gândești mai serios la anti-îmbătrânire. Procedurile obligatorii includ: curățarea, peelingul acid, aplicarea de măști, masajul structurant care vizează întinerirea.

În plus, nu trebuie să uităm de prevenirea ridurilor cu ajutorul terapiei botulinice. Cosmetologia modernă se dezvoltă rapid și permite pacienților săi să își mențină prospețimea, frumusețea și tinerețea mult mai mult timp datorită tehnicilor de injectare și hardware.

Comentarii: