LIFESTYLE SANATATE

Jojo are sfat foarte important pentru femei, după ce a fost obligată să se opereze: ‘Vă sfătuiesc sincer să mergeți și să interveniți…’

revistatango.ro

Jojo, pe numele real Cătălina Grama a fost nevoită să se opereze în urmă cu două săptămâni. Îndrăgita actriță s-a confruntat cu niște probleme de sănătate pe care a încercat să le ducă pe picioare, însă totul a funcționat până într-un punct.

Jojo a oferit mai multe detalii despre intervenția chirurgicală pe blogul său, catalinagrama.com, unde a sfătuit femeile să nu aștepte să treacă timpul și situația să se agraveze, ci să meargă încă de la primele semne la medic:

„De când am născut-o pe Zora, hernia mea ombilicală căpătată în sarcină cu Achim și-a făcut de cap din ce în ce mai tare. De ce zic asta? Pentru că a devenit mai proeminentă și a și început să doară. Nu mereu, însă din ce în ce mai des. Azi un pic, mâine un pic și eu ce credeți? Nimic! I-am dat ignore cu zâmbetul pe buze de fiecare dată pentru că eu cred că pot până în pânzele albe și după să fac asta.

CITEȘTE ȘI: Concluzia ŞOCANTĂ a medicilor: Folosim toaleta greşit! Care este de fapt poziţia corectă

Deși am fost prevenită de mai multe ori că trebuie să fac operația necesară pentru ca lucrurile să fie în regulă eu nu și nu. Nu din alte motive (mai normale zic eu) teamă de operație, frică și așa mai departe. Ci pentru că nu aveam timp. Așa cum zic acum, da: nu aveam timp. Și nu timp pentru operație, ci pentru recuperare.

Între timp am lăsat toate lucrurile să meargă normal: am muncit enorm, mi-am crescut copiii, i-am ridicat și purtat în brațe pe amândoi fără restricții ( deși Achim are acum aproape 21 de kilograme), și mi-am văzut de viață, cum s-ar spune. La fel și hernia. Până într-o zi.

Eram în ultima zi de filmare la cel mai recent lungmetraj filmat, Pup-o mă’. Ultima zi era de fapt o noapte, pentru că aveam filmare de noapte. Și uite așa, după două săptămâni normale de filmare, m-am trezit cu o durere ascuțită în partea dreaptă jos fix când m-au chemat la cadru. Durerea era înșelătoare pentru că se răspândise în tot abdomenul și îmi dădea tot felul de înțepături și în jurul buricului. Am zis că sunt ovarele, care reacționează așa pentru că am filmat în frig, vânt și umezeală ore în șir, în haine subțiri de vară. (…)

CITEȘTE ȘI: Trucul incredibil de simplu al Andreei Berecleanu: Cum scapă de petele de pe faţă

Mi-am anunțat echipa că nu mă simt ideal, am cerut un antiinflamator și am mers mai departe la propriu, pentru că era o scenă în care urcăm în pantă o bucată de deal care mi s-a părut din ce în ce mai greu de urcat pe măsură ce durerea devenea insuportabilă. Pentru că am început să plâng de durere la un moment dat echipa a început să își facă griji.

Am terminat ce aveam de filmat și am plecat urgent la Huedin la cameră de gardă. Toți credeam că am apendicită. Chiar și eu, deși negam asta cu desăvârșire pentru că nu vroiam să mă operez, bineînțeles. La Huedin nu au putut să își dea seama exact ce se întâmplă, mi-au semnalat hernia și un ovar mai inflamat și mi-au spus să merg la investigații la București.

În mod clar nu era nimic care să arate că apendicele are probleme. Am ajuns acasă, mi-am revenit’, și… nu am ajuns să fac mari investigații. Mi-am propus să ajung să îmi întâlnesc doctorul și mi-am continuat programul. Programul însemnând printre altele mers în parc, ridicat copiii, schimbat, spălat, gâdilat copiii etc. Am fost chiar și într-o mică vacanță între timp.

Apoi… a urmat o altă criză de durere, și deși aveam și alte lucruri importante în program am ajuns tot la urgență. Am crezut că este tot apendicele. În schimb de vină era hernia ombilicală.

CITEȘTE ȘI: Celebrul bucătar Gordon Ramsay dezvăluie: Aceasta este mâncarea de care NU se atinge

Paul m-a convins ca în sfârșit să programăm operația pe care o amânasem atâta vreme. Am avut norocul să mă opereze un doctor minunat, iar anestezia generală de care mi-a fost atâta teamă s-a transformat într-un somn fără vise, atât, datorită doctorului, cel care m-a ajutat la fel de bine și atunci când am născut”, a dezvăluit vedeta.

„Mi-am operat și hernia și ovarul, care avea un chist mărișor, laparoscopic, și acum sunt acasă în afară oricărui pericol.

Pe Zora în perioada de recuperare mi-a așezat-o Paul pe genunchi atunci când a vrut să o țin în brațe sau o ținea el în brațe în picioare și eu mă lipeam de ei ca să nu i se pară micuței că mami nu vrea să o ia în brațe. Achim s-a lipit delicat de mine și a înțeles că nu mai trebuie deocamdată să îl ridic sau să sară pe picioarele mele cum face de obicei, și cel mai mare ajutor îl avem în continuare din partea părinților care ne sunt acum alături.

Mă voi recupera rapid și abia aștept pentru că am niște proiecte noi frumoase tare! Deocamdată joc Monopoly liniștită pe canapea cu băieții mei și singura mea supărare este că nu am suficiențe proprietăți.:)

Va sfătuiesc sincer să mergeți și să interveniți încă de la primele semne că ceva e în neregulă. Eu am intervenit totuși la timp, pentru că se pot întâmplă lucruri mult mai rele, însă dacă aș fi fost mai puțin încăpățânată și aș fi acționat mai repede m-aș fi scutit de multă durere”, – a povestit Jojo pe blogul său.

Comentarii: