REVIEW

Lămâia, mai utilă decât crezi – Cum reduce stresul, combate alergiile și alungă dăunătorii

medicalnewstoday.com

Lămâia are multe beneficii pentru sănătate. Acest citric poate acţiona ca un agent de detoxifiere şi înfrumuseţare, iar prin inhalarea aromei, organismul simte puterile sale homeopatice benefice. Unele dintre acestea includ diminuarea stresului, un sentiment general de calm, având potenţialul de reducere a tensiunii arteriale, alergiei şi oboselii, relatează Reader’s Digest.

Parfum subtil

„Dacă pui o felie de lămâie pe noptiera de lângă pat, vei inspira un parfum subtil pe timpul nopţii. Lămâia a fost folosită de secole ca un ulei esenţial puternic pentru aromaterapie”, susţine Diane Elizabeth, fondatoarea Skin Care Ox.

CITEȘTE ȘI: Băută dimineața, apa cu lămâie face minuni pentru sănătate – Cum trebuie băută pentru un efect maxim

În timp ce majoritatea beneficiilor privind obiceiul de a aşeza o felie de lămâie pe noptieră în timpul nopţii sunt legate de sănătate, există şi alte efecte pozitive.

Combaterea furnicilor

Unul dintre acestea este combaterea furnicilor – dacă există o infestare cu furnici, sucul de lămâie se picură în locurile posibile de acces al acestor insecte. Parfumul lămâii va perturba mirosul furnicilor şi vor evita zona respectivă.

CITEȘTE ȘI: Bolile care sunt influențate de consumul de lămâie: De la pietre la rinichi până la dureri de cap

Lămâile acţionează şi ca odorizante naturale – o felie de lămâie pe noptieră are o dublă sarcină – împrospătează aerul din jur şi asigură aromaterapie naturală.

Comentarii: