NUTRITIE REVIEW SANATATE

Le găsiți prin crânguri sau pe câmp și nu știți ce bogăție reprezintă! Remediul incredibil pentru pietrele la rinichi și nu numai

Foto: Pinterest.com

Mici, roșii, puțin ciudate, țin minte că le adunam pe vremea lui Ceaușescu și le colectam pentru școală. Aveam atunci drept obligație în acest sens să aducem o anumită cantitate de plante medicinale, iar măceșul este una dintre ele. În acele timpuri, habar n-aveam câte miracole poate să facă pentru corp, pe mine doar mă enerva faptul că zgâriam în tufele sălbatice care creșteau pe lângă gârlă sau pe tarlaua vechiului C.A.P.

Am aflat însă treptat că măceșele trebuie să beneficieze de mai multă atenție din partea noastră. Pentru că, spun experții pentru portalul doctorulzilei.ro, măceșele au multă vitamina C, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina PP, vitamina K și acid nicotinic. De asemenea, fructele de măceș conțin și zaharuri, acid citric, pectine, tanin, cupru, crom, mangan, pectina, acizi organici, uleiuri esențiale. De asemenea, sunt bogate și în fier, mangan, fosfor, zinc, potasiu, magneziu, sulf, seleniu şi antoxidanţi. Toate acestea sunt foarte bune pentru sănătatea organismului. În plus, ceaiul din aceste fructe are proprietăți antibacteriene, de regenerare, analgezice, antiinflamatorii.

Citește și: Aveți degetele umflate? Iată care pot fi cauzele

Măceșele, un ”buchet” de calități

Să intrăm direct în subiect și să vă anunțăm ceea ce ne asigură experții. Că ceaiul de măceșe are o multitudine de proprietăți și este un remediu natural excelent pentru multe afecțiuni. Conține vitamine și minerale care stimulează imunitatea organismului, dar elimină și tusea, micșorează nivelul colesterolului din sânge și te scapă de pietrele la rinichi.

De exemplu, ameliorează crizele biliare și cele de ficat. O cană de ceai de măceșe după o masă copioasă cu mâncăruri grele este mană cerească. Iar dacă mai aveți și pietre la rinichi sau nisip, este varianta ideală, pentru că ceaiul de măceșe este diureticul ideal.

Dar beneficiile lui asupra tractului digestiv sunt mult mai numeroase. De pildă, ceaiul de măceşe este o soluție bună atunci când ai probleme stomacale așa cum este de exemplu, diareea. Dar este și un real tonic hepatic.

De asemena, maceșele scad colesterolul, dar și tensiunea arterială. Antioxidanţii din aceste fructe au un rol protector pentru inimă. Nu în ultimul rând, fructele acestea mici și roșii sunt un adevărat complex de vitamine care contribuie la stimularea imunității organismului.

 

 

 

 

Comentarii: