LIFESTYLE SANATATE

Moment de cumpănă teribil pentru Cătălin Botezatu! I-a fost extirpată o parte a colonului din cauza unei tumori la apendice, diagnosticul este înfiorător!

Cătălin Botezatu este unul dintre numele fără de care nu se poate în show-bizz-ul românesc. E charismatic, elegant, are o poveste de viață desprinsă din romanele de aventuri și deși pare o carte deschisă, e totuși un mister de nepătruns. Are copii neștiuți de tabloide, iubiri secrete, și cum reușește să le țină așa, nimeni nu știe încă.

Când au apărut problemele de sănătate ale celui mai apreciat designer vestimentar de la noi, unii cârcotași au strâmbat din nas. Fostul manechin preferat de Elena Ceaușescu, care l-ar fi avut și de amant, zic unii, a tot trecut prin diverse cumpene, ba chiar a suferit o operație pe cord. Însă lumea mai avea puțin și îl acuza de regie, pentru publicitate. Dar cred totuși că Botezatu nu mai are nevoie de artificii ca să ”vândă” ca subiect.

De aceea, în urmă cu câteva zile, când Cătălin Botezatu anunța că în loc să se pregătească de o escapadă asiatică, va ajunge direct pe masa de operație, știrea a trecut puțin pe lângă public. Dar iată că situația e complicată și Bote se poate declara chiar norocos. A descoperit ceva foarte grav, după un control de rutină.

„Deși urmează o interventie extrem de dificilă, vreau să iau partea buna a lucrurilor, și anume faptul ca am depistat aceasta tumora în faza incipientă. Abia azi am înțeles importanta controalelor medicale regulate. De 6 ani o am alături pe Eva Pavel, consilier medical, care are grija sa efectuez la timp și regulat toate testele medicale”, spunea Cătălin Botezatu, înainte să intre pe mâna medicilor din Turcia.

Intervenția chirurgicală a durat mai bine de 6 ore și, susțin apropiații creatorului de modă, pacientul a depășit cu bine perioada critică. Operația a fost un succes, lui Bote i s-ar fi scos jumătate de colon și ar fi fost supus la chimioterapie hipertermică, o procedură prin care au îndepărtat orice risc de extindere a infecției în organism, scrie Cancan.

Citește și: Legătura dintre semnul zodiacal și stilul alimentar. Alimentele potrivite fiecărei zodii

Ce înseamnă neoplasm mucinos apendicular

După ce i-a fost descoperită o tumoră la apendice, cu proliferare la colonul ascendent, Botezatu a mers la spitalul din Istanbul și și-a făcut toate testele de sânge, radiologice și patologice. Din fericire, în urma testelor s-a constatat că nu sunt prezente metastaze, dar diagnosticul a fost teribil: Neoplasm Mucinos Apendicular.

De ce? Doar dacă citim pe site-urile de specialitate ce înseamnă neoplasmul apendicelui, ne trec fiorii. ”Deși tumora inițială poate fi benignă, această boală este invariabil letală fără tratament. Prin urmare, aceste tumori sunt acum clasificate ca fiind cancer cu grad scăzut, în ciuda aspectului lor benign la evaluarea microscopică. Unul dintre termenii medicali pentru această boală este de cancer peritoneal adenomucinos difuz (DPAM) sau de PMP cu grad scăzut de malignitate.”, scrie portalul hipec.com.

 

 

 

 

Comentarii: