LIFESTYLE NUTRITIE SANATATE

Legatură nebănuită dintre cafea și curele de slăbire! Mihaela Bilic, celebrul nutriționist, este categorică, ce trebuie să faceți

michaelhyatt.com

Sunt oameni care nu funcționează dimineața dacă nu gustă cel puțin o gură de cafea. Sunt oameni care consumă cafele cu duiumul, toată ziua, nu doar la prima oră, și care par că se mișcă pe ”motor turbo”. Și mai sunt și aceia care spun că se simt rău dacă pun și o lacrimă de cafea în gură, într-o zi. De aceea, sunt fel și fel de mituri cu privire la cafea, iar în unele, efectele ei sunt asemuite cu cele ale unor droguri pentru că dă dependență. Nutriţionistul Mihaela Bilic vine și ne spune care este varianta lor, a specialiștilor. Cu argumente, detaliat, Mihaela Bilic susţine că băutura nu are efecte negative. Ba mai mult, are un aprort deloc de neglijat în procesul de ardere al grăsimilor.

”Da, cafeaua ajută la slăbit şi nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe. Se cunoaşte efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezeşte. Şi nu doar pe noi, ci şi pe tubul digestiv- mai exact, musculatura netedă din pereţii intestinului este contractată, fapt care duce la mişcări peristaltice, de progresie a conţinutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal şi previne constipaţia”, ne spune cunoscutul specialist.

Citește și: CAFEAUA se păstrează sau nu în frigider?

”Dieta” ideală: 3 cafele pe zi!

Mihaela Bilic demontează astfel aproape toate miturile despre efectele negative ale cafelei. Bineinteles, cu excepțiile de rigoare, acolo unde medical vorbind, consumul ar trebui atent supravegheat. În rest, dacă sunteți în regulă, sorbiți cafeaua cu încredere. Mai ales dacă sunteți la dietă. „Cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoza necesară mişcării, creşte rezistenţa la efort şi capacitatea de contracţie a muşchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanţelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic creşte performanţa sportivă şi mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!”, explică nutriționistul.

De asemenea, Mihaela Bilic ne relatează și faptul că, nu în ultimul rând, cafeaua inhibă apetitul. ”Când eşti agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzaţii sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac şi ţine de foame 2-3ore, precum o porţie de ciorbă”, mai spune Mihaela Bilic.

„Câte cafele putem consuma zilnic, fără niciun risc pentru sănătate? În cărţile de medicină se spune că maximum 5 ceşti. Eu vă confirm că fie şi doar 3 ceşti/zi fac diferenţa: se deblochează slăbitul şi uitaţi şi de foame. Doar să nu-i deranjaţi pe cei din jur, pentru că veţi avea şi o putere de muncă mai mare”, încheie celebrul medic pe pagina sa de Facebook.

 

Comentarii: