LIFESTYLE

Leo Iorga s-a operat din nou! Dar nu se dă bătut în lupta cu cancerul, vrea să cânte la aniversarea trupei Compact!

În 2011, îndrăgitul solist al trupei Compact Leo Iorga a început cea mai dificilă luptă din viaţa lui. Lupta cu maladia care dă fiori oricui, cancerul, care de atunci, a recidivat în diferite zone ale corpului.

După ce înainte de Paşte, Leo Iorga fusese operat în Germania la plămâni, iată că în urmă cu o săptămână, artistul s-a operat la picior, tot într-o clinică din Germania. Vrea să se recupereze rapid după această ultimă intervenție. De ce? Din dragoste de muzică, de public. Leo Iorga nu concepe ca pe 20 septembrie să nu urce pe scenă alături de colegii lui din legendara trupă Compact, la marea aniversare.

De altfel, apropiaţii au şi transmis pe Facebook următorul mesaj din partea lui Leo: „Dragi prieteni, operația la piciorul stâng al lui Leo a decurs bine, acum el se află în perioada de recuperare medicală. Să știți că citește tot ce scrieți pe această pagină, știe că îl iubiți. Ascultă și respectă sfatul medicilor, suportă cu mult curaj, cu răbdare și cu speranță tratamentul care îi e administrat. Își dorește să revină pe scenă, în fața publicului care îl iubește și pe care îl iubește. Alături de el sunt Paula – soția lui, Edy și Paul – cei doi fii, dar și prietenii care îl vizitează la spital. Să-l rugăm pe bunul Dumnezeu ca Leo să își revină după intervenția chirurgicală și să poată urca pe scenă la concertul aniversar Compact din 20 septembrie. Doamne ajută! Leo, trebuie să cânți pentru noi, cei care te iubim!”.

Citeşte şi: Îţi poate salva viaţa şi e gratuită: Analiza care detectează cancerul în faze incipiente

Se tratează în Germania cu Cyberknife

Primul diagnostic pe care medicii i l-au pus lui Leo Iorga, în 2011, a fost de cancer pulmonar. Apoi, în decursul a 8 ani, boala a recidivat la cap, la glandele suprarenale, iar anul acesta, la plămâni și la picior.

De fiecare dată, Leo Iorga a suferit o serie de intervenții chirurgicale, dar a fost deschis la orice. De exemplu, la începutul anului 2017 a mers în Cuba, pentru miraculosul tratament destinat cancerului pulmonar, iar din februarie anul acesta, face drumuri la o clinică din Hamburg.

În aprilie 2019, medicii din Centrul de Tratament Oncologic Hamburg l-au supus unei intervenții prin metoda non-invazivă Cyberknife, în mai multe etape, fiind atacate punctual toate formațiunile apărute pe plămânul lui Leo. Iar între două astfel de şedinţe, Leo Iorga a putut chiar să cânte. Însă din iunie, boala i-a afectat picioarele. S-a întors la Hamburg, iar suita de intervenţii cu Cyberknife continuă.

Comentarii: