LIFESTYLE

Leon, moldoveanul din naționala de rugby: „Am vorbit, am mâncat, am trăit românește”

Originar din Republica Moldova, Victor Leon, care e dublu campion al Franței, va debuta în naționala de rugby a României în meciul cu Țările de Jos.

Naționala de rugby a României e obligată să câștige sâmbătă, la Amsterdam pentru a rămâne în cursa de calificare pentru Cupa Mondială din 2023. Cu un succes în meciul care va începe la ora 14.00, „Stejarii” își vor câștiga locul la barajul din toamnă.

Pentru acest meci, antrenorul Andy Robinson are la dispoziție forțe noi, din Republica Moldova. „Am copilărit pe marginea Prutului, adică am vorbit, am mâncat, am trăit românește. Când am început la Dinamo în 2009 nu prea credeam, era un vis ca să ajungi la lotul României”, mărturisește Victor Leon.

În vârstă de 33 de ani, Victor Leon este dublu campion al Franței și va debuta la Amsterdam la naționala noastră, cu care vrea să meargă la Cupa Mondială.

„Am fost 2017 și 2018 campion, am avut două titluri. E ceva unic în Franța să fii campion, rămâne gravat acolo undeva. Voi avea emoții la imn, pentru că am trăit de multe ori imnul aici pe Arcul de Triumf, pe vechiul stadion”, mai spune Leon.

Chiar dacă se află în cantonament cu naționala, Victor Leon nu poate uita ce se întâmplă în Ucraina. „Am prieteni și în Ucraina și în Rusia cu care vorbesc, pe care am încercat să-i ajut cu cât am putut. Îmi pare rău că toată istoria pe care am învățat-o noi toți după 1945 încoace s-a dovedit a fost falsă”, spune sportivul.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Calcule pentru Cupa Mondială

Pasionat în trecut de matematică, Adrian Moțoc poate face foarte rapid calculele pentru calificarea României la Cupa Mondială.

„Matematica… M-am oprit la facultate, am făcut încă trei ani… Și la meciul cu Portugalia, când juca cu Spania, știam că le trebuie un egal. Eram cu prietenii, ne uitam la meci, acum a dat eseu Portugalia, ce trebuie să facă să ajungă la egal, le calculam”, spune  ”stejarul” Moțoc.

 

 

 

 

 

Comentarii: