SANATATE

Lucrul care ar putea opri explozia de infectări cu coronavirus: Ce ne sfătuiește un medic infecționist

revista22.ro

Un singur lucru face diferența consistent când vorbim de îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2. Cunoaștem, desigur, cele trei reguli de aur: spălat pe mâini, distanță fizică și mască de protecție.

Dar cât este de importantă masca ne spune din nou medicul infecționist Adrian Marinescu.

În urma testelor efectuate la nivel național, 13 august a însemnat un nou record negativ de infectări: 1454.

Datele specialiștilor sunt îngrijorătoare, iar prognoza crâncenă, dacă tendința se menține. Am putea avea peste 2000 de infectări pe zi în septembrie, anunță specialiștii.

CITEȘTE ȘI: Informații oficiale! Autoritățile schimbă testările pentru COVID-19 – Cine are prioritate și care este procedura

O soluție simplă

Medicul Adrian Marinescu a spus la Digi24 că există o soluție simplă prin care, în două săptămâni, să avem o îmbunătățire a crizei sanitare.

Conform medicului Adrian Marinescu, masca e cea mai importantă pentru că „e un lucru practic”: „Dacă ne gândim la celelalte măsuri, poate că distanțarea nu depinde doar de mine. Dacă sunt oameni mulți în jurul meu poate că la un moment dat, chiar dacă îmi doresc, nu voi avea această distanțare”.

Potrivit medicului, regulile de igienă sunt importante, dar sunt situații în care oamenii nu au la îndemână săpun sau soluție dezinfectantă, însă au masca la îndemână. Dacă e folosită corect, reprezintă o barieră.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri șocante despre pacienții cu COVID-19: Cum ajunge sistemul imunitar să provoace probleme cardiace

„Peste tot în lume s-a ajuns la concluzia că reducerea ratei de infectare este foarte mare. Ce trebuie să înțelegem noi în Europa și în primul rând este că într-adevăr, masca este cea care poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede. Nu de pe o zi pe alta, dar cu siguranță dacă respectăm astăzi – purtăm corect masca și sigur și celelalte măsuri -, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătățire. Nu o să fie dintr-odată dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine”, a afirmat medicul.

Comentarii: