NUTRITIE

Madeleine- delicioasele prăjiturele franțuzești făcute acasă

Îmi amintesc și acum cu drag câtă bucurie aveam de fiecare dată când părinții ajungeau acasă de la cumpărături și ne aduceau câte o pungă de prăjiturele Madeleine.

Așteptam dimineața următoare să merg la școală pentru a împărți prăjiturelele cu colega mea de bancă, fapt care ne provoca dublă bucurie.

CITEȘTE ȘI: Brioșe cu fructe, prăjituricile cele mai apreciate de copii

Madeleine- delicioasele prăjiturele franțuzești făcute acasă

Nu este o rețetă costisitoare, nici măcar grea, dar aveți nevoie de o formă de copt specială pentru madeleine.

Ingredientele necesare:

  • 300 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 5 ouă
  • 240 g zahăr
  • un praf de sare
  • coajă de lămâie/ portocală rasă
  • 125 g unt topit
  • 60 ml lapte
  • esență de vanilie

Madeleine- delicioasele prăjiturele franțuzești făcute acasă

Mod de preparare:

Într-un bol amestecăm toate ingredientele uscate: făina, praful de copt, sarea, zahărul și coaja rasă de lămâie sau de portocală, depinde ce aromă preferați.

Separat, punem laptele, ouăle, untul topit și esența de vanilie și le amestecăm ușor cu un tel, după care le turnăm peste bolul cu ingredientele uscate.

Urmează să le mixăm pe toate pentru 3 minute la viteză mare.

CITEȘTE ȘI: Prăjitura Clafoutis, desertul franțuzesc pe gustul tuturor

Ungem tava de copt cu puțin unt topit sau puverizați cu un spray anti-lipire dacă aveți.

Punem cu lingura compoziția de madeleine în fiecare formă, dar nu o umplem, ci punem doar 3/4.

Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 170 °C pentru 12 minute.

 

Comentarii: