NUTRITIE

Maioneză a la Jamie Oliver: Detaliul care dă gustul perfect salatei de boeuf

delicatese.net

Maioneza este unul dintre ingredientele principale pentru o salată de boeuf delicioasă. Pentru ca aceasta să aibă consistenţa perfectă, celebrul bucătar Jamie Oliver foloseşte două tipuri de ulei.

Ingrediente:

  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 2 linguri de muştar de Dijon
  • 250 ml de ulei de măsline
  • 250 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1-2 linguri de oţet balsamic alb
  • ½ de lămâie
  • sare de mare

CITEȘTE ȘI: Medicul nutriţionist Mihaela Bilic explică: Salata boeuf e sănătoasă, cu o singură condiţie

Mod de preparare:

Secretul maionezei perfecte stă în modul de preparare, dar şi în folosirea a două tipuri de ulei (sau chiar mai multe), spune renumitul bucătar Jamie Oliver, potrivit adevarul.ro.

Într-un bol se bat gălbenusurile cu cele două linguri de muştar de Dijon. Apoi, se adaugă uleiul (cele 250 de ml de ulei de floarea soarelui).

Însă, pentru a nu se tăia maioneza, acesta se adaugă puţin câte puţin, în timp ce se amestecă neîntrerupt. Dupa ce compoziţia s-a îngroşat un pic, se adaugă şi oţetul, care va subţia şi decolora emulsia. Se adaugă şi restul de ulei (cele 250 de ml de ulei de măsline), tot puţin câte puţin.

CITEȘTE ȘI: Trucurile nutriționiștilor: Condimentele care ajută digestia și accelerează metabolismul în perioada sărbătorilor

La final se pune şi zeama de lămâie şi sarea de mare, amestecând foarte bine.

Maioneza obţinută astfel se pune într-un borcan sterilizat şi se poate păstra în frigider timp de o săptămână.

Comentarii: