LIFESTYLE

Mărturiile unei campioane la gimnastică: „Părinții îmi zic să mă las, dar refuz și o iau de la capăt”

Când Maria Ceplinschi s-a apucat de gimnastica artistică, copilei nu i-a trecut prin cap că peste 11 ani va fi om de bază în lotul național. „Prima dată am intrat în sală doar să mă joc, să-mi consum energia,”, povestește Mara, devenită acum practic cea mai bună gimnastă pe care România o are la ora actuală.

Culmea, atâția ani de performanță, părinții îi spun Marei să se întoarcă acasă.

„Ai mei mi-au zis „mergi, încerci și când vrei punem stop”. Și acum îmi spun la fel. „Dacă nu mai poți, nu mai vrei, nu are rost, nu te chinuie nimeni”, mărturisește tânăra campioană.

Răspunsul ei este de fiecare dată același. „Le zic că nu și a doua zi o iau de la capăt”, mai spune Mara.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

În 2021 a participat la primul campionat mondial din carieră

Tânăra, care în 2021 a trecut la senioare și a reprezentat România pentru prima dată la un campionat mondial, recunoaște că renunțat la tot de dragul gimnasticii.

„Am plâns de foarte multe ori, dar asta m-a făcut mult mai puternică! Nimic nu se compară cu momentul în care sunt pe podium, cu medalia de gât și mi se cântă imnul”, povestește Mara.

Mara și-a pus în cap ca în 2024 să fie împreună cu echipa României de gimnastică la Jocurile Olimpice de la Paris. „Vreau să devin campioană olimpică, nu doar la individual, la tot ce se poate, să aduc cât mai multe medalii pentru România și pentru mine”, anunță hotărâtă sportiva.

 

Comentarii: