LIFESTYLE

„Materie primă” avem pentru sport, dar bani sunt? Actualul ministru dă speranțe la un buget mai mare alocat sportului

Ministrul Tineretului și Sportului Ionuț Stroe a fost prezent la ședința Comitetului Executiv al forului olimpic. Ministrul a declarat că speră ca sportul românesc să beneficieze, în 2020, de un buget mai mare decât cel de anul acesta.

Am impus 15 decembrie ca dată până la care să existe cererile de finanțare și o metodologie aprobată prin ordin de ministru și 10-15 ianuarie, dată în care să semnăm contractele de finanțare.Mă voi bate pentru a avea un buget suficient”, a promis ministrul Ionuț Stroe.

Citeşte şi: Visul oricărei femei! Mănâncă MULT, NU face sport și… NU se îngrașă! Ce au descoperit cercetătorii

55 de sportivi calificați la JO Tokyo

Comisia Tehnică Olimpică apreciază că România poate să califice în jur de 100 de sportivi la Jocurile Olimpice de anul viitor. Până în acest moment, 55 de sportivi de la 10 discipline și-au asigurat biletele pentru Tokyo.

„Obiectivele sunt comune și numai împreună putem să ajungem la performanțele pe care ni le-am propus, cu atât mai mult cu cât au mai rămas doar 237 de zile până la Tokyo 2020”, a mai spus şi George Boroi, secretar general COSR.

Citeşte şi: Cum a apărut obiceiul de a CIOCNI PAHARELE. Tradiții și superstiții

Semne bune sportul are

La 14 ani, Darius Movileanu este considerat speranța tenisului de masă românesc, primul și singurul european care a câștigat titlul mondial la cadeți.

Darius Movileanu a uimit lumea tenisului de masă când a devenit campion mondial de cadeți în proba de simplu. După numeroasele ore de antrenament, sportivul se relaxează tot la masa de joc, exersând și inventând trickshoturi.

„Îmi plac foarte mult, mă uit în fiecare zi pe youtube la jucători foarte buni care fac aceste lucruri impresionante. În pauzele de la antrenament mai încerc, chiar îmi place să mă distrez cu aceste trickshoturi”, spune Darius Movileanu, campion mondial de cadeți la tenis de masa.

Darius Movileanu face tenis de masa de 7 ani. Anul acesta a fost însă momentul exploziei pentru jucătorul de 14 ani. A câștigat medalia de aur la Campionatul Europen și la Openul Poloniei, a obținut locul întâi la Top 10 Europa, dar și cea mai mare performanță din carieră, titlul mondial la individual.

Darius Movileanu este probabil viitorul sportului românesc. Sport care are un trecut şi un prezent ofertant. Au trecut nu mai puțin de 7 ani de la cea mai mare performanță din cariera sa, iar Eduard Novak rememorează momentul Londra 2012 ca și cum ar fi fost ieri. Singurul campion paralimpic din istoria României se pregătește acum pentru o nouă medalie de aur, la Tokyo 2020.

25 de ani a așteptat Eduard Novak medalia de aur cucerită la Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012. După 15 ani în care a practicat patinajul viteză, un accident suferit l-a determinat să schimbe sportul. Așa a ajuns la ciclism, sport în care, după alți 10 ani, a ajuns să scrie istorie pentru România.

Calificat deja la Jocurile Paralimpice de anul viitor, Novak știe drumul spre titlu. Va avea 44 de ani la ediția de la Tokyo.

Comentarii: