NUTRITIE SANATATE

Medic: Aceasta este băutura ideală în sezonul rece – Consumați-o în fiecare zi!

revivelifefitness.com

Pentru buna funcționare a sistemului imunitar, este important nu numai să mâncăm alimentele potrivite, ci și să bem băuturile potrivite în timpul iernii.

De asemenea, este important să eliminați din alimentație tot ceea ce conține zahăr și substanțe chimice. Există însă o modalitate sigură de a evita bolile frecvente iarna. Nutriționistul rus Dr. Marina Sorokina a dezvăluit care este acesta.

Băutura perfectă pentru iarnă

„Vă sfătuiesc în sezonul răcelilor să consumați ceaiuri din plante, care întăresc sistemul imunitar și sunt adevărate „cocktailuri de vitamine”. Dar cea mai bună băutură de iarnă este ceaiul de măceșe, spune Dr. Sorokina.

CITEȘTE ȘI: Doctor: Acest ceai dăunează ficatului – aveți grijă cum îl consumați

Cinci motive pentru a consuma ceai de măceșe în fiecare zi

1. Stimularea imunității

Fructele roșii ale măceșului sunt bogate în vitamina C, contribuie la sinteza activă a limfocitelor, care sunt responsabile de combaterea infecțiilor. Vitaminele A și E vor ajuta, de asemenea, la combaterea infecțiilor.

2. Îmbunătățirea activității inimii și a vaselor de sânge

Polifenolii și antioxidanții din măceșe, combinați cu vitamina C, devin un sprijin puternic pentru inimă și vasele de sânge.

Măceșele ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău” și protejează împotriva aterosclerozei. De altfel, această băutură (fără zahăr) este recomandată să se bea în cazurile în care presiunea a crescut brusc.

3. Întărirea articulațiilor

Ceaiul de măceșe (și chiar fructele în sine) poate reduce inflamațiile. Chiar și ortopezii recomandă consumul acestuia iarna, când riscul de inflamație este ridicat și pentru a reduce durerile simptomatice la nivelul membrelor.

CITEȘTE ȘI: Medicii recomandă ceaiul de ghimbir: Tratează răcelile, ajută digestia, calmează durerile

4. Susținerea proceselor de slăbire

Fructele de trandafir contribuie la normalizarea sistemului digestiv. În special, o persoană care bea regulat ceai de măceșe își accelerează metabolismul și pierde mai repede kilogramele în plus.

5. Îmbunătățirea activității ficatului și a rinichilor

Odată cu utilizarea regulată a ceaiului de măceșe, riscurile unor boli grave, cum ar fi insuficiența renală cronică sau hepatoza, sunt reduse semnificativ.

Comentarii: