SANATATE

Medicamentele care mai mult îți fac rău: Interferează cu absorbția calciului și a vitaminei D

Foto: Instagram.com

Medicamentele care mai mult îți fac rău: Interferează cu absorbția calciului și a vitaminei D. Potrivit medicilor, administrarea unor medicamente interferează cu absorbția calciului și a vitaminei D.

Medici de renume au întocmit o listă de medicamente periculoase care se găsesc adesea în casa fiecăruia dintre noi.

Medicamentele care mai mult îți fac rău: Pastile pentru arsuri la stomac

În primul rând, medicii spun că pastile pentru arsuri la stomac pot deveni periculoase pentru organism dacă sunt luate fără recomandarea medicului specialist. Luarea de antiacide interferează cu absorbția calciului și a vitaminei D, ceea ce poate duce la dezvoltarea osteoporozei.

CITEȘTE ȘI: Medicamentele pe care NU trebuie să le iei cu cafea

Medicamentele care mai mult îți fac rău: Analgin

Experții avertizează, de asemenea, ce se întâmplă în organism când oamenii fac abuz de analgezice. Terapeutul Irina Skorokhodova spune că ibuprofenul poate deteriora mucoasa stomacului.

Analgin, de exemplu, poate perturba funcționarea sistemului imunitar.

Medicamentele care mai mult îți fac rău: Pastile tensiune arterială

Pe locul al treilea, experții pun medicamente pentru tensiunea arterială. Este important ca acestea să fie prescrise de medicul dumneavoastră, altfel există riscul de a intra în grupul de risc pentru accident vascular cerebral.

Medicamentele care mai mult îți fac rău: Aspirina

O altă pastilă periculoasă este aspirina. Medicii amintesc că odată cu hipertensiunea arterială, riscul de accident vascular cerebral hemoragic crește.

Ce au descoperit cercetătorii despre aspirină

Cercetătorii de la Ludwig-Maximilians-Universität din Munchen, Germania, au descoperit că aspirina activează genele protectoare, ajutând-o să inhibe și să încetinească progresia cancerului de colon, informează MedicalNewsToday.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință: Aceste medicamente cresc riscul de diabet cu 50% la femei

Al treilea cel mai frecvent cancer din lume

Cancerul colorectal, cunoscut sub numele de cancer de colon, este al treilea cel mai frecvent cancer din lume, cu peste 1,9 milioane de cazuri noi apărute în 2020.

Cercetătorii estimează că vor exista 3,2 milioane de cazuri noi de cancer colorectal în lume până în 2040.

Comentarii: