FRUMUSETE

Metoda corectă: Cum te ajută masarea scalpului să îți crească părul

teotrandafir.com

Cu siguranță ai observat că în ultima perioadă se vorbește foarte mult despre sănătatea scalpului, iar asta pentru că de cele mai multe ori este un subiect neglijat. Sănătatea părului începe cu un scalp sănătos, iar dacă te confrunți cu un păr gras și uleios sau cu mătreață, atunci creșterea părului va fi compromisă. Pe lângă asta, sigur ori de câte ori părul tău a arătat bine și tu te-ai simțit mai încrezătoare.

Masajul scalpului ar putea fi una dintre cele mai simple metode care te poate ajuta să ai un păr sănătos.

Din fericire, nu trebuie să investești în acest obicei sau, dacă într-adevăr îți dorești să faci acest lucru și să-l duci la un nivel cât mai profi, atunci poți apela la diferite device-uri care să te ajute în acest sens. De cele mai multe ori ele se folosesc în duș, în timpul spălării pe păr și-ți poți forma o rutină, pentru că te ajută să scapi de impuritățile acumulate pe scală și celulele moarte.

CITEȘTE ȘI: Scapă de mătreață și excesul de sebum cu ajutorul acestor remedii naturale: Ușor de găsit și de folosit

Masajul scalpului poate fi făcut și cu degetele

Așa cum am menționat anterior, nu este nevoie întotdeauna să investești în instrumente pentru masajul scalpului. În timpul șamponării, de exemplu, poți folosi degetele pentru a masa scalpul, în mișcări circulare sau poți folosi o perie pentru a pieptăna părul dinspre scalp spre vârfuri. Masează pentru 2-3 minute, apoi clătește, recomandă csid.ro.

Cum ajută masajul la creșterea părului?

Ce-i drept, încă sunt necesare mai multe studii pentru a determina cu exactitate modul în care masajul scalpului ajută la creșterea părului. Până acum știm cum siguranță că în urma masajului curățarea scalpului este una profundă, dar și că se îmbunătățește circulația sângelui.

CITEȘTE ȘI: Ești în criză de timp? Modalități de aranjare a părului în doar 5 minute

Din fericire, nu există nici pericole în spatele acestui obicei, decât în cazul în care te confrunți cu eczeme, psoriazis sau mătreață severă.

Comentarii: