REVIEW

Metoda sigură care te scapă de efort: Cum cureți oalele și cratițele de arsură

apartmenttherapy.com

Să găteşti nu e deloc simplu, iar uneori, într-un moment de neatenţie ori când atenţia îţi este îndreptată în altă direcţie se poate întâmpla ca mâncarea să dea în foc ori să rămână fără apă şi să se prindă.

Dacă gândul că trebuie să cureţi cratiţa te îngrozeşte, ei bine, ar trebui să descoperi o metodă simplă şi rapidă, ce te ajută să cureţi arsura de pe fundul cratiţelor, fără bătăi de cap.

Pentru a curăţa o cratiţă arsă ai nevoie doar de apă şi de oţet

Tot ce trebuie să faci este să pui o compoziţie de 1/1 apă şi oţet, suficient de multă încât să acopere în întregime arsura şi chiar să o depăşească. Lasă cratiţă la fiert timp de 10-15 minute, sau până când arsura se desprinde când amesteci cu o lingură de lemn.

CITEȘTE ȘI: Lucruri mai puțin știute despre ceapă: Cum ajută la arsuri, înțepături de insecte sau eliminarea ruginei

După ce ai fiert oţetul cu apă, mai bine de 90% din urmele de pe cratiţă ar trebui să dispară şi cele rămase vor fi mult mai uşor de îndepărtat cu un burete şi detergent obişnuit de vase.

Atenţie! E necesar să ventilezi bine camera când cureţi cratiţă astfel, căci, chiar dacă e natural, vaporii de oţet pot fi foarte iritanţi pentru căile respiratorii.

CITEȘTE ȘI: Corpul și-a dezvoltat mecanisme de apărare. De ce apar sughitul, strănutul, lacrimile, pierderea memoriei și alte reacții involuntare

Metodă funcţionează foarte bine mai ales pentru cratitele din inox.

Comentarii: