Ouale Benedict sunt un adevarat rasfat, fiind ideale pentru o cina romantica sau chiar pentru un mic dejun la pat, de Ziua Indragostitilor.
Iata cum poti prepara cele mai bune oua Benedict.
Ingrediente pentru ouale Benedict
- 12 fire de sparanghel
- 4 oua
- 1 lingurita otet de vin alb
- 1 lingurita sare
- 2 croissante mari, taiate pe jumatate
- 4 felii de bacon
- 250g parmezan ras
- 120g sos hollandaise
CITESTE SI: ‘Scrambled eggs’, reţetă ca în filme. Cel mai gustos mod de preparare a ouălor
Cum se prepara ouale Benedict
Prepara sparanglelul la aburi pana cand este moale.
Intr-o oala pentru sosuri, mare, adauga apa insa ai grija ca nivelul acesteia sa nu depaseasca 7-8 cm de in inaltime. Adu apa la puntul de fierbere si apoi da focul la minim. Adauga sarea si amesteca bine pana se topeste. Adauga cate un ou, foarte usor pentru a nu se sparge. Lasa oul sa fiarba pana cand albusul este bine facut, insa galbenusul este inca moale, aproximativ trei minute, recomanda acasa.ro. Cu ajutorul unei spatule scoate ouale din apa.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adauga jumatatile de croissant. Peste acestea adauga ouale posate, o felie de bacon, sparanghelul si branza. Adauga totul la cuptorul incins la 200 de grade pana cand branza se topeste.
CITESTE SI: Nutriţioniştii recomandă ouăle fierte: Ce conţin şi cât de des trebuie consumate
Cum se servesc ouale Benedict
Scoate-le din cuptor, asaza-le pe platou si adauga sosul peste acestea. Serveste-le imediat!
Comentarii: