NUTRITIE

Mihaela Bilic surprinde: Argumentele medicului nutriționist ÎMPOTRIVA apei îmbuteliate

vocea.biz

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic încurajează consumul de apă de la robinet, iar despre apa potabilă spune că, de multe ori, provine tot de la robinet.

„Nu cred să existe o afacere mai simplă și mai profitabilă decât cea a apei îmbuteliate: iei un bun natural și gratuit, îl pui într-o sticlă și îl vinzi cu un preț înzecit mai mare”, scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Leguma care absoarbe grăsimea din sânge ca un burete și protejează creierul

De ce preferăm să cheltuim bani pentru un bun care ne curge gratuit la robinet?

Când ai norocul să te naști la baza munților Carpați, din care țâșnește apa de izvor pe toate drumurile, doar comoditatea poate fi explicația pentru care cheltuim pe apă îmbuteliată. La noi să bei apă îmbuteliată este un semn de bunăstare, trebuie să fii inconștient să mai bei apă de la chiuvetă. De ce preferăm să cheltuim bani pentru un bun care ne curge gratuit la robinet?

Mihaela Bilic constată „cu surprindere și tristețe că inclusiv oamenii de la sate sau din orașele de munte au început să-și care apa de la supermarket, îmbuteliată în bidoane de plastic și de o calitate îndoielnică”.

„Nu zic că de mâine trebuie să desființăm apa îmbuteliată, însă mi se par inutile toate formele de apă așa-zis “superioare”, care nu au în spate decât un ambalaj frumos și o campanie de marketing susținută. Și mi-aș dori să fim mai atenți atunci când cheltuim banii pe o apă îmbuteliată care, de multe ori, provine tot de la robinet”, punctează medicul nutriţionist.

CITEȘTE ȘI: Mihaela Bilic recomandă: Alimentele care ne cresc imunitatea și ne ajută în lupta împotriva coronavirusului

„Cât despre minerale, ele sunt prezente în mod natural în orice apă, nu avem nevoie să fie adăugate chimic, cu un preț pe măsură. Apa nu trebuie să fie pură din punct de vedere microbiologic pentru că atunci e moartă și se numește apă distilată. Nici exagerat de alcalină nu trebuie să fie, pentru că atunci dereglează echilibrul acido-bazic al corpului”, a mai scris Mihaela Bilic.

Comentarii: