SANATATE

Minunile uleiului de pește: Regenerează celulele creierului și detoxifică organismul

vox.com

Cercetătorii Universității Liverpool sunt convinși că au descoperit substanța capabilă să prevină și să contracareze efectele dezastruoase ale mâncării procesate asupra creierului nostru, permițând regenerarea celulelor nervoase.

Oamenii de știință spun că dietele bogate în acizi Omega 3 ajută creierul să controleze mai bine acea parte responsabilă de hrănire, învățare și memorare. Iar cea mai bună sursă de acizi grași Omega 3 este chiar uleiul de pește.

CITEȘTE ȘI: Peștele-minune din Dunăre: Consumat corect curăță vasele de sânge de depuneri de grăsime

”Consumul excesiv de zaharuri rafinate și grăsimi saturate care se găsesc în junk food pot duce nu numai la îngrășare, ci și la dezechilibre la nivel mental”, explică dr. Lucy Pickavance, expert al Institutului de Boli Cronice a Universității din Liverpool, potrivit doctorulzilei.ro.

Uleiul care curăță organismul de chimicale

Studiul acesteia, care se întinde pe 185 de pagini, arată că uleiul de pește joacă un rol esențial în reversarea procesului distrugător declanșat de mâncărea nesănătoase.

CITEȘTE ȘI: Combate inclusiv depresia – Ce se întâmplă în corp dacă mănânci regulat peşte

Cercetătorii au mai descoperit de asemenea că alimentele pline de grăsime fac ca hormonii care sunt secretați de organismul uman imediat după o masă și care ne protejează neuronii sunt împiedicați să ajungă la creier de către trigliceride, un tip de grăsimi. Uleiul de pește în schimb, suprimă acțiunea trigliceridelor, restabilind echilibrul molecular

Comentarii: