REVIEW

Mit sau adevăr? Ce se întâmplă dacă apeşi de două ori tasta ‘Cancel’ la bancomat

playtech.ro

Auzi tot felul de ”secrete” despre diversele lucruri cu care ai de-a face zilnic, iar bancomatele par să nu fie o excepție. Uneori, apar pe internet tot felul de sfaturi despre cum poți să păcălești câte un dispozitiv electronic sau de altă natură.

Cel mai nou îți spune să apeși ”cancel” de două ori la bancomat, ca să nu-ți fure hackerii banii. Dacă îți sună absurd, poți fi foarte sigur că este, într-adevăr, absurd.

CITEȘTE ȘI: Ai grijă la acest gadget! Hackerii îţi pot fura PIN-ul cardului din cauza lui

În ultimele săptămâni, pe Twitter și pe Facebook au fost reciclate constant mesaje fără vreo sursă anume sau cu sursa clasică a ”prietenului văr de-al patrulea frate cu un bancher.” Mesajele astea îți spun că dacă apeși ”cancel” de două ori la bancomat, înainte să îți introduci cardul, vei împiedica furtul codului PIN.

Conform snoavei, pentru că altfel e greu să o numești, dacă apeși cancel de două ori, vei bloca skimmer-ul instalat de cineva pentru a-ți fura codul PIN. Evident, nu există niciun fundament pentru asta și e puțin probabil ca un skimmer de carduri să fie oprit cu o simplă apăsare a tastei ”cancel”. Pardon, o dublă apăsare.

Dacă vrei, într-adevăr, să te ferești de skimmerele de carduri, cel mai bine ar fi să folosești doar bancomate aflate în incinta băncilor. În astfel de situații, e aproape imposibil să fie instalate dispozitive care să fure date.

CITEȘTE ȘI: Cinci reguli capitale: Cum să te asiguri că hackerii nu îți pot fura banii din cont

Dacă nu ai la dispoziție un astfel de bancomat, poți să mergi și la unul obișnuit, cât timp nu ți se pare dubios. Verifică slotul de introducere a cardului, tastatura, încearcă să tragi de colțuri și, dacă ceva se desprinde, e indicat să nu folosești ATM-ul respectiv și eventual, să contactezi banca de care aparține acesta, recomandă playtech.ro.

Comentarii: