LIFESTYLE

Modelul oamenilor de succes: Ce să faci înainte de culcare pentru a fi în formă a doua zi

Ultimul lucru pe care îl faci înainte de culcare are un impact considerabil asupra stării pe care o vei avea a doua zi și asupra nivelului de energie. Oamenii de succes înțeleg că succesul lor începe și se termina cu starea fizică și mentală, care depinde de cele mai multe ori de cât de mult ai dormit. De aceea, rutina pe care o ai înainte să te culci este cheia rezervorului de energie și a stării de bine.

Iată ce fac 13 oameni de succes înainte să se culce:

1. Bill Gates citește timp de o oră.

Co-fondatorul Microsoft își face întotdeauna timp să citească înainte de a merge la culcare. El a spus că citește timp o oră, indiferent cât de târziu este. El reușește să citească câte o carte în fiecare săptămână și are, de asemenea, o listă de cărți despre care crede că toată lumea ar trebui să le citească.

2. Sheryl Sandberg închide telefonul.

Facebook COO Sheryl Sandberg îi place să se deconecteze înainte de a merge la culcare. Ea a declarat pentru USA Today că își închide telefonul înainte de culcare, astfel încât nu este deranjată noaptea, cât de ”dureros” nu ar fi asta.

3. Arianna Huffington are parte o baie fierbinte.

Fostul cofondator și redactor-șef al grupului Huffington Post Media Group a decis să urmeze o rutină de dormit strictă, după ce a avut un mic accident la locul de muncă. Ea a declarat că deconectează toate dispozitivele electronice, face o baie fierbinte și citește o carte.

4. Oprah Winfrey meditează.

Femeie de afaceri, actriță, producător și gazda talk show-ului Oprah găsește timp necesar să mediteze de două ori pe zi, inclusive înainte de a merge la culcare. Are chiar și o aplicație de meditație proprie.

5. Michael Phelps stă într-o cameră de altitudine.

Când se antrenează, Michael Phelps (înotător american, multiplu campion olimpic și mondial la diferite probe de natație) doarme într-un dormitor care imită o altitudine mare, potrivit The Baltimore Sun. Acest lucru scade cantitatea de oxigen disponibil, forțându-i corpul să muncească mai mult pentru a-și furniza mușchii cu oxigen.

6. Gwyneth Paltrow are parte de un masaj.

Actrița și fondatorul site-ului de stil de viață Goop spune că acordă multă atenție pentru a avea un somn bun, pe măsură ce se ocupă de activitățile ei legate de mâncare și sănătate. Potrivit revistei Hello, Paltrow recomandă un masaj la picioare sau la cap pentru relaxare înainte de a merge la culcare.

7. Elon Musk se ține pe multă cofeină.

Pentru a-și menține responsabilitățile de CEO al SpaceX și Tesla, Elon Musk consumă zilnic opt cutii de Coca Cola Diet și două cești de cafea, iar asta înseamnă multă cofeină. În prezent, el încearcă să nu consume cofeină timp de șase ore înainte de culcare.

8. Barack Obama urmărește emisiunea de satiră ”The Daily Show”.

Când fostul președinte al Statelor Unite se afla la Casa Albă, el nu avea timp pentru rutina înainte de culcare. Cu toate acestea, el a spus că atunci când va reuși, se va relaxa cu o carte bună, își va culca fiicele, apoi va privi ocazional un episod din emisiunea de satiră ”The Daily Show”.

9. Michelle Obama se ascunde și ea.

Michelle Obama a spus revistei People că va merge întotdeauna la culcare înaintea lui Barack, la ora 22:00.

10. Stephen King își spală mâinile.

Scriitorul de groază și de science fiction are câteva obiceiuri neobișnuite. El a spus: ”Viața și vremurile lui Stephen King are aceeași rutină în fiecare noapte. Îmi perii dinții, îmi spăl mâinile. De ce și-ar spăla cineva mâinile înainte să se culce? Nu știu”. De asemenea, el insistă asupra faptului că pernele trebuie aranjate într-un anumit mod.

11. Mariah Carey se înconjoară cu umidificatoare.

Carey a declarat pentru revista Interview că trebuie să doarmă ”15 ore ca să cânte așa cum vrea”. Pentru a realiza acest lucru, ea are mai multe umidificatoare în dormitorul ei, care adaugă umiditate în aerul uscat din cameră. Se presupune că sunt bune pentru dureri în gât. ”Practic, e ca și cum ai dormi într-o cameră de aburi”, a spus ea.

12. Kenneth Chenault face o listă de sarcini pentru a doua zi.

Directorul executiv și președintele American Express creează o listă de sarcini pentru a doua zi, potrivit Fast Company. Înainte de a merge la culcare, Chenault scrie trei lucruri pe care vrea să le îndeplinească a doua zi.

13. Eminem oprește toată lumina.

În 2012, The Sun a raportat că rapperul Eminem a înfășurat stâlpul de pânză în jurul ferestrelor camerei sale de hotel pentru a ascunde lumina. O sursă aparent a spus: ”Zgomotul și întunericul îl fac pe Eminem să doarmă”.

 

Comentarii: