Pe lângă faptul că previn sau ameliorează nictalopia, condiție cauzată de lipsa vitaminei A în organism, morcovii sunt esențiali pentru menținerea sănătății întregului organism.
CITEȘTE ȘI: Cum să mănânci cartofi și morcovi dacă suferi de diabet
Morcovul este sinonim cu sănătatea ochilor și a vederii, dar pe lângă acest fapt știut de toți este important să știm că morcovii susțin și sănătatea trupului.
Datorită conținutul ridicat de betacaroten (pe care organismul îl transformă în vitamina A), consumul acestuia previne și chiar ameliorează nictalopia, afecțiune ce se manifestă prin incapacitatea de a vedea noaptea sau în situații de luminozitate redusă.
Consumul de morcovi asigură nutrienți importanți precum:
Consumați ca parte din feluri principale la mesele zilnice, morcovii contribuie la instalarea senzației de sațietateși scade aportul caloric consumat la mesele viitoare.
De asemenea, senzația de sațietate este atribuită și combinației de fibre și apă (până la 95%) pe care morcovul le conține.
Mai mult, morcovii susțin organismul în detoxifierea tractului digestiv, datorită conținutului de fibre. Astfel, sunt eliminate mult mai ușor toxinele care încetinesc procesul prin care are loc scăderea în greutate.
Pentru a beneficia de aceste proprietăți ale morcovilor, este de preferat să îi consumi cruzi sau gătiți la o temperatură cât mai joasă. Sucul de morcovi este o alternativă bună atunci când vrei să-i furnizezi organismului cât mai multe fibre.