NUTRITIE SANATATE

Cum să mănânci cartofi și morcovi dacă suferi de diabet

Cum să mănânci cartofi și morcovi dacă suferi de diabet. Cartofii și morcovii sunt legume sănătoase. Dar, în unele cazuri, ei sunt indezirabili în alimentație. Nutriționistul rus Dr. Olga Alexandrova avertizează că în anumite cazuri pot fi dăunători chiar și gătiți.

Acest lucru este valabil pentru acele persoane care suferă de diabet – ambele legume au un indice glicemic ridicat. Acest lucru este mai pronunțat după tratamentul termic al rădăcinoaselor.

Cum să mănânci cartofi și morcovi dacă suferi de diabet

După ce le consumați, nivelul de zahăr din sânge crește semnificativ. Acest lucru se datorează faptului că sunt legume cu amidon. În acest caz, ar trebui să fie consumate numai după ce au fost sotate.

CITEȘTE ȘI: De ce ar trebui să mâncăm câțiva morcovi cruzi în fiecare zi? Efectul pe care îl au asupra circulației sângelui

Expertul avertizează: dacă sunteți supraponderali sau aveți probleme cu zahărul, atunci prezența culturilor rădăcinoase în dietă ar trebui corectată. Un nutriționist sfătuiește să se mănânce mai ales leguma portocalie după ce a fost sărată, acest lucru va ajuta la prevenirea problemelor cu creșterea glicemiei și va crește absorbția beta-carotenului.

Pentru cei care nu suferă de glicemie ridicată, cartofii se consumă cel mai bine copți. În acest fel vor avea mai multe beneficii. Tuberculii copți sunt bogați în potasiu, care scade tensiunea arterială, reduce umflăturile și îmbunătățește funcția cardiacă.

Oamenii de știință de la Centrul Național de Nutriție din SUA au realizat un studiu și au descoperit că, datorită cantității mari de potasiu din compoziția sa, cartoful ajută la eliminarea excesului de lichide din organism și, astfel, poate duce chiar la pierderea kilogramelor în plus.

Problemele legate de excesul de greutate apar doar dacă leguma este consumată prăjită sau asezonată cu sosuri grase.

Fierți, înăbușiți sau copți, cartofii pot deveni chiar baza unei diete de slăbire dacă, în loc de pește și carne, sunt consumați cu alte legume și condimente. Datorită faptului că au un gust bun și o valoare nutritivă ridicată, sunt bogați în vitamine și minerale, se digeră ușor, sunt folosiți pe scară largă în bucătăria pentru copii și în cea dietetică.

De obicei, sunt recomandate pacienților cu insuficiență renală cronică, boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, ateroscleroză și boli gastrointestinale. Dar nu sunt recomandate diabeticilor care suferă de forme severe de diabet și obezitate.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Ce să pui, în loc de lapte, pentru a avea un piure de cartofi cremos

Potrivit susținătorilor unei alimentații sănătoase, combinațiile tradiționale ale acestei legume cu carne, pește sau ouă sunt inacceptabile. Se crede că alimentele bogate în amidon nu se combină bine cu proteinele animale.

Deci, pentru a procesa cartoful mâncat, organismul secretă enzime alcaline care sunt dizolvate de acidul clorhidric produs de stomac pentru a procesa carnea, potrivit actualno.com.

Comentarii: