NUTRITIE SANATATE

De ce ar trebui să mâncăm câțiva morcovi cruzi în fiecare zi? Efectul pe care îl au asupra circulației sângelui

Foto: Pinterest.com

Cei mai mulți dintre noi iubesc morcovii, dar rareori se gândesc să-i mănânce cruzi. Ei sunt, de asemenea, utili atunci când sunt incluși într-o masă, dar își pierd o parte din proprietăți. Ei sunt extrem de importanți datorită conținutului de beta-caroten .

Beta-carotenul este un precursor al vitaminei A. Organismul îl folosește pentru a crea retinol, în așa fel încât folosește doar atât cât să refacă deficitul de vitamina din organism. Acesta este responsabil nu numai pentru menținerea tonusului pielii și accelerarea dobândirii bronzului, ci și pentru că elimină excelent radicalii liberi, întărește imunitatea și previne bolile cardiovasculare.

CITEȘTE ȘI: Remediu natural pentru tuse: Reţeta pe bază de morcovi şi miere

Unde putem găsi acest compus valoros? Cum funcționează beta-carotenul?

Această substanță are un efect pozitiv asupra organismului chiar și atunci când nu este transformată. Este un antioxidant și ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism, prevenind astfel îmbătrânirea, scăzând nivelul colesterolului rău și protejând vasele de sânge.

Are un efect deosebit de puternic asupra vaselor de sânge din ochi, reducând riscul de degenerare maculară. Și asta nu e tot, deoarece betacarotenul susține sistemul imunitar, participă activ la procesul de keratinizare a celulelor epiteliale și protejează sistemul respirator și digestiv de infecții.

Ce formă de beta-caroten este cea mai bună?

Potrivit studiilor, beta-carotenul este cel mai eficient atunci când este administrat în forma sa naturală. Sursele acestei substanțe nu sunt doar morcovii, ci și caisele, pulpa de dovleac, spanacul, varza, prunele, ceapa, cireșele sau portocalele.

Forma naturală este mai ușor de absorbit decât forma sintetică, iar consumul suplimentar de suplimente de betacaroten poate reduce absorbția substanței naturale. Dacă consumați puține legume, este recomandat să luați suplimente cu tablete.

Indicații pentru administrarea suplimentelor

Beta-carotenul trebuie administrat de persoanele care se plâng de boli de piele. Ajută în cazul vitiligo și al alergiilor solare. Mulți oameni îl iau pentru a obține un bronz mai bun, dar tratamentul ar trebui să înceapă cu cel puțin trei luni înainte de sezon.

Datorită efectului său benefic asupra vederii, este bine să îl luați dacă vă plângeți de vedere slabă după lăsarea întunericului. Această substanță apare adesea în tabletele pentru îngrijirea ochilor. Betacarotenul nu trebuie administrat în caz de hipersensibilitate la substanță sau în cazul în care există o insuficiență renală sau hepatică confirmată.

CITEȘTE ȘI: Modelul corect de a consuma morcovii. De ce NU trebuie curăţaţi de coajă

Pot apărea afecțiuni digestive după administrarea unei cantități prea mari de betacaroten sintetic. Afectează culoarea galbenă a pielii. De aceea, este important să consumăm aceste legume, în acest fel ne vom îmbunătăți vederea și pielea noastră va fi mereu tânără și strălucitoare.

Comentarii: