SANATATE

Năpraznicul: Planta care luptă împotriva cancerului și reduce nivelul glicemiei

paradisverde.ro

Cunoscut în popor şi sub numele de ciocul cocorului sau ciocul berzei, năpraznicul are rezultate benefice în tratarea multor probleme de sănătate, inclusiv a celor grave, cum este temutul cancer.

Năpraznicul (Geranium robertianum) a fost îndelung studiat de specialişti. Frumoasa floare cu nuanţe roz-violacee conţine o impresionantă cantitate de germaniu. Acest oligoelement ajută la stimularea oxigenării celulare, necesară, printre altele, în vindecarea tumorilor maligne şi a celor benigne.

Aliat în lupta contra cancerului

Năpraznicul este recomandat de medicii fitoterapeuţi ca adjuvant în tratarea tumorilor maligne, potrivit clicksanatate.ro. Dacă vrei să urmezi un tratament cu această plantă pentru cancer, îţi recomandăm să ceri sfatul medicului oncolog înainte.

CITEȘTE ȘI: Alimentul de trei ori mai nutritiv decât polenul: Scade riscul apariției cancerului și întărește sistemul imunitar

Cancer pulmonar, mamar, uterin

Dimineaţa, pe stomacul gol, se ia o linguriţă cu vârf de pulbere de năpraznic amestecată cu un gălbenuş crud. Apoi, pe parcursul zilei, se mai ia încă de 3 ori câte o linguriţă, înainte de a mânca. Tratamentul durează un an, cu menţiunea că în tot acest interval se va urma un regim vegetarian, în care să fie incluse cât mai multe crudităţi.

Cancer de piele

Timp de 3 luni, se vor lua zilnic câte 8 comprimate de năpraznic. Seara se aplică o cataplasmă din 5 linguri de pulbere de năpraznic în amestec cu puţină apă călduţă. Pasta obţinută se întinde pe un tifon steril, se aplică pe zona afectată şi se menţine timp de 2 ore. După îndepărtarea cataplasmei, locul se lasă să se usuce timp de jumătate de oră. După cele 3 luni de tratament se face o pauză de o lună, apoi se reia.

Cancer bucal, laringian

Cure de câte 3 luni, în care se administrează zilnic câte 8 comprimate de năpraznic. În paralel, se fac zilnic 2-3 gargare cu infuzie de năpraznic. Fiecare repriză de gargară trebuie să dureze cel puţin 5 minute.

Cancer intestinal, de prostată, de vezică urinară

Timp de un an se consumă zilnic, pe parcursul a 24 de ore, un litru de infuzie de năpraznic. Acest tratament trebuie urmat timp de 3 luni, după care se ia o pauză de 3 săptămâni, apoi se reia.

Alte utilizări

  • Fibrom uterin, chisturi ovariene: se face o cură de cel puţin 3 luni în care se administrează zilnic câte 6 comprimate de năpraznic.
  • Herpes genital: spălături cu decoct de năpraznic, preparat din 4 linguri de plantă la 500 ml apă, fiert timp de 5 minute.
  • Herpes ocular: se prepară o infuzie combinată din 2 linguriţe de năpraznic, 2 linguriţe de gălbenele şi 2 linguriţe de brusture la 250 ml (o cană) de apă. Se pun comprese de 2-3 ori pe zi pe ochii închişi şi se menţin 30 de minute.
  • Menstre prelungite: se administrează zilnic, timp de 28 de zile, 2-3 linguriţe de pulbere de năpraznic. Se face o pauză de 14 zile, apoi tratamentul se reia.
  • Ulcer hemoragic: se consumă, zilnic, câte o infuzie de năpraznic, obţinută dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită.
  • Hemoroizi: băi de şezut cu un litru de decoct de năpraznic adăugat în 5 litri de apă. Pentru un efect antiinflamator şi cicatrizant, băile trebuie să dureze circa 20 de minute.
  • Diabet: se consumă 2-3 căni de infuzie de năpraznic pe zi, timp de o lună, urmat de o pauză de 10 zile. Planta are capacitatea de a reduce nivelul glicemiei şi de a mări diureza.
  • Infecţii virale: se recomandă 4-6 comprimate de năpraznic pe zi, timp de o lună.
  • Stomatite, afte: se clăteşte îndelungat gura (cel puţin 5 minute), de 3 ori pe zi, cu decoct de năpraznic.
  • Efecte ale expunerii prelungite la soare, sechele ale iradierii: se bea, zilnic, un litru de infuzie de năpraznic.
  • Oboseală cronică, depresie, astenie: timp de 2 luni se administrează câte 6 comprimate de năpraznic pe zi.
  • Sterilitate masculină: timp de 3 luni se iau zilnic câte 8 comprimate de năpraznic, apoi se face o pauză de o lună. Tratamentul se reia de 4-6 ori. Pentru eficacitate sporită, se administrează, concomitent cu năpraznicul, zilnic, 4-6 comprimate de brânca-ursului.
  • Sterilitate feminină: se administrează 4-6 comprimate de năpraznic pe zi, timp de 3 luni, urmate de o lună de pauză.

CITEȘTE ȘI: Veşti uriaşe despre consumul de cafea: Cum crește speranța de viață a bolnavilor de cancer de colon/ STUDIU

CASETA: Cum prepari pulberea de năpraznic

Se recoltează planta şi se usucă, apoi se mărunţeşte foarte fin, cu o râşniţă electrică. După mărunţire, se cerne printr-o sită deasă (de făină).

ŞTIAI CĂ…

… prima persoană care a studiat năpraznicul a fost un călugăr francez pe nume Robert? Harul său tămăduitor a făcut ca el să fie considerat un sfânt încă din timpul vieţii, iar după moartea sa, Vaticanul l-a sanctificat. În limba franceză năpraznicul se numeşte „iarba sfântului Robert”.

Comentarii: