LIFESTYLE

Ne-a părăsit o voce de aur a muzicii românești! Gigi Marga s-a stins din viață pe un pat de spital

Cu siguranță că generația actuală nici nu mai știe cine a fost sau nici nu a auzit despre Gigi Marga, dar mai mult ca sigur că măcar o dată au auzit piesa ”Parfumul florilor de crin”. Este șlagărul nemuritor pe care una dintre cele mai talentate artiste ale anilor 60 ni l-a lăsat, alături de un tezaur întreg de melodii de inimă albastră și cântece de dragoste.

Gigi Marga a încetat din viață la 91 ani, într-un spital din New York, marți, pe 9 iunie. Își petrecuse ultimii ani, bătrânețea cruntă, într-un azil pentru că nu mai suporta singurătatea. N-a avut copii și n-avea pe nimeni alături, așa că a ales ca măcar să fie înconjurată de oamenii din căminul de bătrâni.

Vestea i-a întristat pe amicii cântăreței care i-au dedicat mesaje și poze mai vechi, pe rețelele de socializare. ”Dragii mei, câteva din momentele pline de emoție, respect și dragoste, acum la despărțirea de buna mea prietenă, artista Gigi Marga. I-am urmat școala și înalta ținută artistică, pentru mine fiind un exemplu de urmat. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace. Dragă Gigi, vei rămâne în inima și în rugăciunile mele ”, a scris cântărețul de romanțe George Rotaru.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE la ce publici pe Facebook! Cuvintele care dezvăluie dacă suferi de depresie

Cine a fost Gigi Marga

Gigi Marga are o biografie impresionantă, scrie ziarul Click. A copilărit în Râșnov, debutat în Corul Patriarhiei, iar ulterior a cântat în corul Filarmonicii ”George Enescu”. A studiat Științele Economice și Conservatorul. La casa de discuri Electrecord a înregistrat mai multe piese cu Trio Grigoriu.

În 1962 , ea a câștigat un premiu la un concurs international de la Sopot, Polonia. În 1986 a ales să se stabilească în America. Cea mai frumoasă piesă din repertoriu său rămâne ”Parfumul florilor de crin”, ale cărei versuri îți mângâie sufletul: ” ”Parfumul florilor de crin”/, Și-albastru cerul e senin/ Cu vraja lor mă-nvăluiesc/ De câte ori te întâlnesc”.

 

 

 

Comentarii: