REVIEW

Ne place vara, dar ea vine la pachet cu neplăceri! Canicula devine inamicul public numărul 1, ştiţi cum să o fentaţi? Câteva trucuri la îndemână vă prind bine

Foto: Pinterest.com

Vine vara, bine-mi pare… Sau cam aşa ceva, cu o mică excepţie. De fapt, cu una mai mare pentru că nu este de glumit cu canicula. Ştim cu toţii că nu avem prea multe la îndemână să doborâm un aşa redutabil inamic, însă cele care ne sunt la îndemână, sunt şi cele mai benefice.

Ca să nu mai trecem în revistă neplăcerile cauzate de transpiraţie, sunt destule alte motive pentru care canicula este urâtă de toată lumea. Unele persoanele devin irascibile atunci când „se încing” prea tare. Alţii nu funcţionează pur şi simplu şi se reduce randamentul oricărei activităţi pe care o întreprind.

Citeşte şi:  Cum ne protejăm COPIII de caniculă

Trucuri simple ca să vă răcoriţi

1) Păstraţi ferestrele închise pe timpul zilei

Dacă afară este mai cald decât în casă, asiguraţi-vă că ferestrele sunt închise, deoarece căldura „vine după voi”. De asemenea, indicat ar fi să aveţi draperii sau jaluzele de culori care să ţină departe razele soarelui.

2) Lăsaţi aerul să intre în cameră pe timpul nopţii

Profitaţi de faptul că, pe timpul verii, temperaturile scad apreciabil naoptea. Atunci este momentul potrivit pentru a deschide ferestrele. Puteţi dormi cu ele aşa, sau le puteţi închide când vă culcaţi. Indiferent de alegere, veţi avea de câştigat multă răcoare. Asiguraţi-vă că aveţi gratii la geam şi plase de ţânţari bine prinse-n piuneze. Altfel, scăpaţi de căldură şi vă alegeţi cu înţepături.

3) Utilizaţi un ventilator. Nu uitaţi gheaţa

Ventilatoarele sunt la îndemâna oricui şi nu sunt atât de costisitoare precum aparatele de aer condiţionat. Un mic truc: aşezaţi în faţa acestora un vas cu gheaţă. Aerul va fi mult mai răcoros, iar confortul va fi asigurat.

Citeşte şi: CU CE ne îmbrăcăm la peste 30 de grade?

4) Improvizaţi!

Puteţi face o serie de improvizaţii care vă vor ajuta să păstraţi temperatura optimă în casă. Cea mai indicată ar fi plantarea de copaci sau a viţei de vie în apropierea ferestrelor orientate spre soare, deoarece îţi vor face umbră şi vor reduce şansele să fiţi compleşiţi de razele soarelui arzător.

5) Controlaţi, în primul rând, temperatura corpului, apoi a casei

Nu vă feriţi să folosiţi comprese cu apă, în jurul zonelor mai sensibile, cum ar fi gâtul sau încheieturile mâinilor. Cu siguranţă vă veţi simţi mai revigoraţi. De asemenea, folosiţi lenjerie de pat din bumbac sau folosiţi un bol cu apă rece-gheaţă, aproape de voi, atunci când situaţia este critică şi cere senzaţii răcoroase.

 

 

Comentarii: