NUTRITIE SANATATE

”Nectarul regilor”: Ceaiul care calmează durerile de stomac și alungă răceala

thehealthy.com

Ceaiul din flori de tei a fost numit „nectarul regilor”, datorită beneficiilor sale impresionante pentru sănătate. Află care sunt acestea și cum poți profita la maxim de calitățile vindecătoare ale florilor de tei.

Ceaiul din flori de tei alungă răceala

Ceaiul din flori de tei este folosit atât ca diaforetic, pentru a provoca transpirația și a scădea febra, dar și ca antidepresiv, sedativ și relaxant. Au fost, de asemenea, utilizate extern pentru a trata afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczeme, erupții cutanate, răni și vânătăi. Una dintre principalele utilizări este ca adjuvant în tratamentul răcelilor, tusei și gripei. Conțin mucilagii care ajută la calmarea membranelor iritate ale gâtului și scad producția de mucus. Florile de tei sunt, de asemenea, bogate în flavonoizi antioxidanți și compuși antiinflamatori care pot ajuta la reducerea inflamației căilor respiratorii. În plus, pot ajuta la scăderea febrei, scrie libertateapentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul de mușețel: Când poate deveni un pericol pentru sănătate

Teiul, leac pentru stomac

Teiul calmează durerile abdominale, stimulează digestia și ajută la eliminarea gazelor intestinale. Pe scurt, reduc disconfortul gastro-intestinal. Acțiunea anti-spasmodică duce la ameliorarea spasmelor din tractul intestinal. Florile de tei sunt clasificate și ca nervine. Au efect sedativ care ajută la relaxarea sistemului cardiovascular, care la rândul său duce la reducerea stresului. Sunt utile în tratarea palpitațiilor nervoase și a insomniei.

CITEȘTE ȘI: Planta cu efect antiseptic și antiinflamator: O cană cu ceai îți poate da o stare de liniște și confort emoțional

Teiul previne bolile de inimă

Ceaiul de tei ajută și la menținerea flexibilității și elasticității arterelor, prevenind ateroscleroza, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. Infuzia din flori de tei se prepară dintr-una până la trei lingurițe de plantă la o cană de apă fierbinte. Se lasă timp de 5 până la 15 minute, după care se strecoară. Nu are contraindicații.

Comentarii: