SANATATE

Noul tratament pe care îl primesc pacienții infectați cu tulpina Delta, internați la Matei Balș

g4media.ro

Medicul Adrian Marinescu a explicat ce tratament nou primesc pacienti internati cu tulpina Delta la Spitalul Matei Bals. Conforma specialistului este vorba despre un tratament cu anticorpi monoclonali, ale carui rezultate sunt foarte bune.

Anticorpi monoclonali

”E un tratament despre care vorbim in ultimele luni, sunt anticorpi monoclonali in mai multe variante. Ceea ce stim in momentul de fata este ca acest tratament este eficient, cu o singura conditie: sa fie administrat in momentul initial, momentul in care pacientul se infecteaza si este un pacient vulnerabil, ar trebui sa prevenim formele severe.

CITEȘTE ȘI: Medicul Adrian Streinu Cercel explică: De ce se infectează și cei vaccinați împotriva COVID-19

Ce inseamna asta.

Cand pacientul ajunge la camera de garda si este un pacient in varsta sau cu afectiuni cronice, chiar daca la inceput nu sunt complicatii, ar trebui sa folosim acest tratament tocmai pentru a preveni acele forme severe care ii pun viata in pericol. Pentru ca stim ca dupa prima saptamana exista riscul de a face complicatii, situatie care se intampla foarte frecvent.

CITEȘTE ȘI: Diferența dintre o răceală de vară și COVID-19: Singurul lucru care te ajută să știi ce ai

Institutul Matei Bals este printre putinele spitale care au participat la studii clinice inca de la inceputul pandemiei. Noi avem experienta si inainte de pandemie, dar vorbim strict de momentele folosite acum, in pandemie. Anticorpii monoclonali au fost inca de la inceput folositi, atat cat ne-a permis timpul si cat am putut sa o facem cu pacientii nostri. Este evident ca acest tratament este cel care va face diferenta pentru pacientii vulnerabili”, a explicat Adrian Marinescu la Antena 3

Comentarii: