NUTRITIE SANATATE

Nutriţioniştii dezvăluie ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi avocado

craves.everybodyshops.com

Datorită conținutului ridicat de elemente nutritive, avocadoul este considerat unul dintre cele mai sănătoase fructe, de aceea nutriționiștii îți recomandă să îl consumi zilnic dacă dorești să te bucuri din plin de beneficiile pe care le aduce organismului.

Este bogat în vitamine

Deoarece este o sursă excelentă de vitamine (complexul de vitamine B, C, E, K) și de minerale (calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor sau zinc), avocadoul te ajută să îți menții sănătatea dacă îl consumi în fiecare zi.

CITEȘTE ȘI: Autorităţile trag un semnal de ALARMĂ: Fructul avocado şi riscurile pentru sănătate

Acidul folic contribuie la micșorarea riscului apariției bolilor de inimă sau a atacului de cord. De asemenea, avocadoul sporește absorbția betacarotenului si a licopenului, potrivit clicksanatate.ro.

Ajută la îmbunătățirea vederii

Datorită conținutului ridicat de carotenoide, avocadoul consumat la micul dejun sau la masa de prânz te va ajuta să îți îmbunătățeși vederea, micșorând riscul de a face cataractă sau degerescență maculară.

Reglează valorile colesterolului

Avocadoul conține beta-sitosterol ̶ un fitostrol cu o structură aproape identică cu cea a colesterolului produs de organism, care protejează sănătatea inimii.

Acest lucru se întâmplă în urma micșorării nivelului colesterolului rău (LDL).

CITEȘTE ȘI: Cum cumperi un avocado bun? / TRUCURI ÎN BUCĂTĂRIE

Luptă împotriva radicalilor liberi

Potrivit Societății americane pentru biologie moleculară din SUA, avocadoul este absorbit de mitocondrii, ajutând corpul să neutralizeze radicalii liberi.

Când ești expus unui mediu poluat, toxinele transformă oxigenul din mitocondrii în radicali liberi, distrugând astfel structura celulelor.

Comentarii: