REVIEW

Cum cumperi un avocado bun? / TRUCURI ÎN BUCĂTĂRIE

Foto: Facebook.com

Dacă eşti un fan al fructelor de avocado şi îţi place să faci vestitul preparat mexican, numit guacamole, probabil că te-ai confruntat deja cu o dilemă: sosul guacamole nu îşi păstreaază culoarea verde dacă nu-l consumi pe tot o dată.

CITEȘTE ȘI: Ce fac nutriţioniştii când vor să slăbească 2-3 kilograme

Avocado este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, proteine, fibre şi vitamine. El înlocuieşte cu succes untul şi îl poţi folosi cu încredere pentru un mic dejun de post.

Un avocado care are coaja verde este mai potrivit pentru salate, în vreme ce unul care are coaja maronie va fi mai cremos şi mult mai indicat pentru sosuri, cum ar fi guacamole.

Ca să te asiguri că nimereşti un avocado bun, foloseşte acest mic truc: îndepărtează codiţa rămasă, iar dacă miezul are culoare verde-gălbuie atunci poţi să cumperi fructul. În schimb, dacă sub codiţă se observă deja că miezul este maroniu, sunt mari şanse ca şi în interior să găseşti acele pete negre inestetice.

Foto: Facebook.com

Ca să-i grăbeşti coacerea, în cazul în care fructul nu este moale, trebuie doar să-l înveleşti în hârtie şi să-l laşi o zi sau două într-un loc mai întunecos.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu AVOCADO. Reduce nivelul colesterolului și te ajută să scapi de kilogramele nedorite

O altă metodă este aceea de a pune o banană lângă el, deoarece aceasta eliberează un gaz care grăbeşte coacerea fructului de avocado.

Comentarii: