NUTRITIE

Dieta cu AVOCADO. Reduce nivelul colesterolului și te ajută să scapi de kilogramele nedorite

Potrivit cercetătorilor, un avocado pe zi scade nivelul colesterolului rău și ține kilogramele la distanță.

Avocado este una din cele mai bune surse de grăsimi sănătoase. Conține acid oleic, care ajută la reducerea nivelului de colesterol și favorizează absorbția subtanțelor nutritive din alimente, ceea ce înseamnă că orice mâncare consumată cu acest fruct devine mai sănătoasă.

Un fruct de avocado conține în jur de 22,5 g de grăsimi, dintre care două treimi sunt mononesaturate (benefice sănătății)Astfel, consumul acestuia ajută la creșterea nivelului de colesterol bun în organism (HDL) și la reducerea celui rău (LDL), precum și la diminuarea numărului de trigliceride în sânge.

De asemenea, menține sănătatea sistemului cardiovascular, prin continutul în vitamina B6 si acid folic, două substante care reglează nivelul homocisteinei (compus asociat cu un risc crescut de îmbolnavire cardiacă); întrucât conțin vitamina E, glutation și grăsimi mononesaturate, fructele de avocado protejează inima și susțin activitatea cardiacă.

Ține căpușele la distanță! 5 uleiuri esențiale ce VĂ POT FERI de mușcătura acestor insecte parazite

NU te mai descălța niciodată în casă, ci la ușă. Iată de ce!

Te trezești obosit? Somnul odihnitor ține doar de ”programare”. TRUCURILE recomandate de specialiști

O calitate importantă a fructelor de avocado este ca acestea conțin foarte puțină fructoză (asociată cu predispoziția spre îngrășare) și circa 20 de nutrienți esențiali, precum fibrele, potasiul (într-o cantitate dublă comparativ cu bananele), vitamina E, complexul de vitamine B și acidul folic.

Prin conținutul bogat de potasiu, reglează hipertensiunea arterială, protejează celulele sănătoase ale organismului de actiunea radicalilor liberi, prin fitonutrienții furnizați (polifenoli și flavonoizi), deci scad riscul dezvoltării bolilor inflamatorii și degenerative.

Exerciţiile care te ajută să scapi RAPID de CELULITĂ / VIDEO

DURATA ideală a programului de exerciții fizice pentru slăbit

Prin urmare, tot ce trebuie să faci este să introduci în dieta ta consumul unui fruct de avocado pe zi. Îl poți folosi la salate, guacamole, la cuptor sau în supe și chiar shake-uri.

Comentarii: