SANATATE

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Cel mai puternic antioxidant care întărește sistemul imunitar

beaconpace.com

Dr. Mihaela Bilic recomandă un singur supliment, în această perioadă, pentru întărirea imunității. Este voba de vitamina C, adică cel puternic antioxidant. Chiar dacă se găsește în multe fructe și legume, este extrem de fragilă și poate fi distrusă de temperaturile ridicate.

Alte vitamine și minerale pot fi obținute din alimente, mai ales că organismul uman stochează acești nutrienți ca să nu ajungă la deficite.

”E mai simplu să mănânci un aliment decât un supliment. Și dacă mănânci cât mai multe legume, cât mai colorate e imposibil să-și lisească vitaminele și mineralele. Faceți exces de legume pentru că de acolo nu poate să vină decât sănătate,” recomandă medicul nutriționist Mihaela Bilic.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic vorbește despre dieta ”Moromete”: Ce faci atunci când ai atins numărul maxim de calorii

Mihaela Bilic recomandă suplimentele de vitamina C

Există întotdeauna o nevoie care e greu de satisfăcut de vitamina C, dacă vorbim de imunitate, conform dr. Mihaela Bilic. Vitamina C este cel mai puternic antioxidant oferit de natură o subs care contracarează efectele oxidative o dată ale radicalilor liberi pe care îi avem în organism și care rezultă din metabolismul nostru și ale substanțelor agresive din mediu.

”Deci, dacă ar fi să fac o recomandare, mai ales iarna când fructele de sezon nu sunt atât de prezente, avem nevoie de un strop de vitamina C. Este singurul supliment care ne poate ajuta pentru o imunitate mai puternică și care nu are cum să ne facă nimic rău pentru că este o vitamină hidrosolubilă și dacă avem o cantitate mai mare, este eliminată din organism prin urină,” a explicat dr. Bilic în emisiunea Telemedika de la Medika TV.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Băutura care e ca o îmbățișare caldă pentru creierul tău – Ne facem mai deștepți și mai tineri

Chiar dacă există în fructe și legume proaspete, este atât de sensibilă și de fragilă, adică la 48 de ore de la cules ea scade deja la jumătate. Iar ficare contact de minut cu temperatură ridicată o distruge, potrivit medicului. ”Din cauza asta, chiar dacă legumele și fructele sunt proaspete, vitamina C este atât de fragilă, că avem nevoie de suplimentare. Jumătate de gram pe zi de vitamina C ajută imunitatea să fie la cote maxime,” a conchis dr. Mihaela Bilic.

Comentarii: