NUTRITIE SANATATE

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Leguma care vindecă stomacul de virusul Helicobacter pilori

medicalnewstoday.com

Sistemul digestiv găzduiește, în mod natural, zeci de tipuri de bacterii. Dintre acestea, multe sunt esențiale pentru sănătatea intestinului și organismului. Cu toate acestea, există și bacterii care ar putea crea leziuni grave.

Este vorba despre Helicobacter Pylori, o bacterie specific umană care este localizată la nivelul mucoasei stomacului. Specialiștii susțin că jumătate din populația lumii poartă această bacterie, însă doar o persoană din cinci va dezvolta leziuni în urma bacteriei.

Această bacterie este cunoscută și pentru declanșarea ulcerului la stomac.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Alimentele care te ajută să slăbești – Te simți sătul fără să mănânci prea mult

Leguma care ar putea elimina efectele negative ale bacteriei

Mihaela Bilic, nutriționist și expert în boli metabolice, dezvăluie detalii atât despre bacteria Helicobacter Pylori, dar și despre leguma care ar putea elimina efectele negative cauzate de bacterie.

„Broccoli pentru durerile de stomac

În 2005 Barry Marshall și John Warren au primit premiul Nobel pentru descoperirea relației dintre Helicobacter pilori și bolile de stomac. 3/4 dintre ulcerele de stomac și aproape toate ulcerele de intestin se datorează unei infecții cu o bacterie, nicidecum acidității gastrice cum se credea în trecut.

Nimeni nu a crezut că la un pH=2, așa cum avem în stomac, vreo formă de viață ar putea supraviețui. Ei bine, Helicobacter pilori nu doar că trăiește, dar mai face și stricăciuni! Bacteria aderă la mucoasa gastrica și fragilizează bariera protectoare a peretelui intestinal. Rezultatul: sucul gastric acid erodează treptat celulele submucoase și ulcerul e instalat.

Interesant este că mai mult de jumătate din populația globului are prezent Helicobacter pilori în stomac, însă doar unul din cinci purtători va dezvolta mici leziuni inflamatorii de tip ulcer. Vestea bună este că tratamentul antibiotic distruge bacteria agresoare și pune capăt tulburărilor digestive. Vestea și mai bună e că în curând antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic surprinde: De ce să alegi mai degrabă o felie de tort decât un kg de mere

Sulforafanul este substanța capabilă să blocheze enzimele care îi permit bacteriei Helicobacter pilori să neutralizeze aciditatea gastrica și să se fixeze de mucoasa stomacului. Așa că broccoli nu este doar leguma numărul unu în protecția anticancer, ci și un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer”, scrie Mihaela Bilic pe instragram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Comentarii: