NUTRITIE

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Vinul, varianta de vară, care nu îngrașă

vin roze

Mihaela Bilic, cunoscutul nutriționist, a dezvăluit care este vinul potrivit pentru dietă, atât din punct de vedere al caloriilor, știut fiind că alcoolul îngrașă, dar și pentru beneficiile pe care le poate oferi un pahar de vin, mai ales atunci când este consumat alături de prieteni într-o seară răcoroasă de vară.

”Verificat

Vin alb sau roșu? Roze

Dacă ne luăm după cartea de nutriție, alcoolul îngrașă. Are 7 cal/g, acolo unde carbohidrații și proteinele au 4cal, iar grăsimile 9cal. Alcoolul se metabolizează exclusiv în ficat și deschide calea spre sinteza de grăsime de rezervă.

CITEȘTE ȘI: Puterea unui pahar de vin roșu și a mersului pe jos: Cum te ajută să nu faci infarct

Dacă ne luăm după efectul asupra sistemului nervos, alcoolul înlătură inhibițiile și dă o stare de relaxare. Consumat cu moderație (nu mai mult de 2 pahare/zi) are efect anxiolitic și antidepresiv, neutralizează energia negativă, supărarea și frustrarea.

Atenție, în doze mai mari alcoolul are efect inhibitor și accentuează tristețea”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Pe alese, între spumant și șpriț cu gheață
Și totuși, care este cel mai bun vin în afară de cel care ne place?

”Care este cea mai “bună” formă de alcool? Vin roșu dacă vrem efect antioxidant. Șampanie sau Prosecco dacă vrem bule cu efect euforizant. Sau varianta de vară, vin roze cu multă gheață, în care alcoolul e diluat.

CITEȘTE ȘI: Alimente pentru creier: Brânza și vinul roșu, efecte benefice pe termen lung/ STUDIU

Țineți cont că un pahar de vin are doar 80 cal. Dacă vrem să obținem aceeași stare de bine din mâncare, cu siguranță aportul caloric va fi de 3-4 ori mai mare. Așa că liber la relaxare, seara, pe răcoare”, a concluzionat Mihaela Bilic.

Comentarii: