SANATATE

ATENȚIE: Planta de apartament care e un pericol pentru sănătate

casepractice.ro

Romanii sunt mari iubitori de plante de apartament. Nu exista casa in care sa nu se gaseasca macar cateva ghivece cu flori dintre cele mai diverse. Si asta deoarece florile dau culoare si veselie oricarei incaperi.

Trebuie avut insa grija la ce tip de flori aducem in casa, deoarece unele, desi sunt foarte frumoase, sunt extrem de periculoase. O grija deosebita trebuie sa aiba insa cei care au copii sau animale de companie.

CITEȘTE ȘI: Planta folosită în scop medicinal din cele mai vechi timpuri: Tratează insomnia și accelerează procesul de vindecare

Leandrul

Cea mai periculoasa, dar si una dintre cele mai populare plante de apartament si de gradina este leandrul. Acesta este otravitor si poate provoca daune majore unui adult. In cazul copiilor si al animalelor de companie, leandrul este cu atat mai periculos. O mica parte din frunza, ingerata, poate duce la deces.

Au existat numeroase situatii in care animalele de companie (caini, pisici) au mancat o mica bucatica dintr-o frunza de leandru, iar medicii veterinari nu au mai putut face nimic pentru a le salva viata, potrivit acasa.ro.

CITEȘTE ȘI: Planta cu efect ca al antibioticului: Nu este usturoiul

In plus, leandrul poate fi un pericol real pentru copii, care in urma ingerarii unei parti minuscule de planta, pot avea probleme grave. Ingerarea unei mici bucati de leandru le poate provoca celor mici dureri puternice, probleme intestinale, frisoane, atacuri cerebrale, coma si chiar moartea.

Comentarii: