NUTRITIE SANATATE

Nutriționistul Mihaela Bilic surprinde: Cele două tipuri de ulei care sunt identice din punct de vedere caloric – Unde se face diferența

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a comparat ulei de măsline cu cel de floarea soarelui. Concluzia este una simplă: din punct de vedere caloric sunt identice!

”Ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui?

Din punct de vedere caloric sunt identice: 100 de calorii pe lingură. Din punct de vedere conținut de acizi grași, aici avem acizi grași esențiali Omega 9 – adică acidul oleic, aici avem Omega 6.

Sunt esențiali pentru că organismul nu-i poate produce, trebuie aduși prin alimentație. Și da, Omega 9 este antiinflamator, pe când Omega 6 este proinflamator.

CITEȘTE ȘI: Uleiul benefic pentru sănătatea prostatei și a creierului

Deci atenție mare la excesul de ulei de floarea soarelui, și pentru siluetă, și pentru sănătate, e un pericol.

Din punct de vedere prăjeală/încălzire, cel de măsline este foarte stabil, nu schimbă gustul mâncării pe care o prăjim în el. Pe când cel de floarea-soarelui este neutru și suficient de ieftin cât să nu ne doară sufletul dacă îl aruncăm după fiecare prăjeală”, a spus Mihaela Bilic în video postat pe contul său de socializare.

În ceea ce privește efectul celor două uleiuri asupra siluetei, impactul este același, în mod egal, în timp ce sănătatea este afectată mai mult de cel de floarea soarelui.

CITEȘTE ȘI: Uleiul care reglează nivelul colesterolului și previne hipertensiunea arterială: Nu este de măsline

De altfel, nutriționistul are și un sfat pentru cei care o urmăresc: să alterneze cele două tipuri de ulei, ”pentru că nu există bun și rău, amândouă trebuie consumate cu măsură”, a spus Mihaela Bilic pe Facebook.

Comentarii: