LIFESTYLE

O.J. Simpson, faimosul american acuzat că și-a ucis fosta soție si pe prietenul acesteia, a murit: Care a fost cauza morții sale

O.J. Simpson, faimosul american acuzat că și-a ucis fosta soție si pe prietenul acesteia, a murit: Care a fost cauza morții sale. O.J. Simpson, fosta vedetă din NFL (Liga Națională de Fotbal American) care în anii 1990 a fost achitat de uciderea fostei sale soții și a prietenului acesteia, după un proces ce a captivat întreaga țară și a stârnit controverse aprinse, a murit, la vârsta de 76 de ani, în urma unui cancer, potrivit unui anunț al familiei postat pe X, transmite Reuters.

În postarea familiei pe contul de X al lui O.J. Simpson se precizează că acesta a murit miercuri, înconjurat de copiii și nepoții săi.

CITEȘTE ȘI: Ilie Năstase pe urmele lui Robert de Niro și Al Pacino? Ce își dorește marele tenismen

„Pe 10 aprilie, tatăl nostru, Orenthal James Simpson, a pierdut lupta sa cu cancerul. I-au fost alături copiii și nepoții săi”, a scris familia, care roagă totodată la respectarea intimității în această perioadă.

On April 10th, our father, Orenthal James Simpson, succumbed to his battle with cancer.

He was surrounded by his children and grandchildren.

During this time of transition, his family asks that you please respect their wishes for privacy and grace.

-The Simpson Family

— O.J. Simpson (@TheRealOJ32) April 11, 2024

„Procesul secolului”

Născut la San Francisco pe 9 iulie 1947, O.J. Simpson a devenit celebru în anii ’70 grație performanțelor sale la echipa Buffalo Bills. Personaj carismatic, el s-a bucurat de o imensă popularitate și după retragerea din NFL în 1979, cochetând cu actoria.

Dar, pe 12 iunie 1994, fosta sa soție Nicole Brown, cu care a fost căsătorit în perioada 1985-1992, a fost găsită moartă la Los Angeles într-o baltă de sânge, alături de prietenul său Ronald Goldman, și el asasinat, potrivit hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI: Principele Nicolae se simte încă legat de bunicul său, Regele Mihai: Ce a moștenit de la acesta

După un proces răsunător, în 1995, un juriu din Los Angeles l-a achitat pe O.J. Simpson în acest caz de dublă crimă. „Procesul secolului”, așa cum a fost supranumit, a stârnit un val de indignare și tensiuni rasiale în Statele Unite.

Dar achitarea sa pe parte penală nu a împiedicat tragerea sa la răspundere pe parte civilă în 1997. El a fost condamnat să plătească peste 33 milioane dolari familiilor celor doi, lucru care însă nu s-a întâmplat niciodată.

Comentarii: