NUTRITIE

O lingură este suficient: Ce să pui în apa în care fierb cartofii pentru a evita să devină prea fierți

O lingură este suficient: Ce să pui în apa în care fierb cartofii pentru a evita să devină prea fierți. Moale pe interior, dar cu o textură sfărâmicioasă, acești cartofi fierți sunt visul oricărui bucătar. Obținerea acestui rezultat este mai ușoară decât pare dacă cunoașteți o tehnică dovedită. Secretul constă în adăugarea zahărului în apă în timpul fierberii.

Doar o lingură din acest produs schimbă radical proprietățile lichidului în care sunt fierți cartofii. Rezultatul este o garnitură delicioasă cu o textură sfărâmicioasă, în loc de o masă lipicioasă și fără gust.

O lingură este suficient: Ce să pui în apa în care fierb cartofii pentru a evita să devină prea fierți

Zahărul crește densitatea apei, creând un mediu care susține ușor structura legumelor. Cartofii nu fierb, păstrează un aspect apetisant și o formă fermă. Metoda este aplicabilă la fierberea oricărui soi de cartofi. Chiar și cartofii tineri cu o coajă subțire vor rămâne întregi, plăcuți ochiului și cu un gust incredibil.

CITEȘTE ȘI: NU doar cartofii: Încă două legume care se transformă în otravă atunci când sunt prăjite

Este important să adăugați zahăr în apa deja fiartă, astfel încât acesta să fie distribuit uniform. 5-10 grame pe litru sunt suficiente pentru a obține efectul dorit.

Temerile că vasul va ieși dulce sunt complet nefondate în acest caz. Cantitatea de zahăr este prea mică pentru a afecta gustul, dar beneficiile sale pentru textura cartofilor fierți sunt evidente. Această metodă de gătit este ideală pentru mâncărurile festive, unde aspectul estetic este important. Cartofii preparați prin această metodă pot fi folosiți pentru a face salate sau serviți ca o garnitură separată.

Interesant este că o tehnică similară este folosită de bucătarii profesioniști pentru a fierbe și alte legume. Soluția de zahăr ajută la păstrarea culorii și formei sfeclei, morcovilor și chiar a verzei.

Experimentarea raporturilor dintre apă și zahăr vă va ajuta să găsiți echilibrul corect între moliciune și grosime. Principalul lucru este să nu exagerați, altfel efectul poate fi invers, potrivit actualno.com.

Mai multe sfaturi pentru gătitul cartofilor

Un punct important atunci când fierbeți cartofi este adăugarea de sare. Ar trebui să adăugați sare cartofilor cu aproximativ cinci până la zece minute înainte de sfârșitul gătitului. În acest fel sarea pătrunde bine în tuberculi și le dă aroma dorită.

CITEȘTE ȘI: Adaugă acest fruct în punga de cartofi și aceștia nu vor încolți

Timpul de gătire poate varia în funcție de rețetă. Pentru a face piure de cartofi, fierbeți cartofii în coajă, apoi decojiți-i și faceți piure. În acest caz, este mai bine să adăugați sare după ce apa fierbe.

Dacă cartofii sunt fierți în coajă, adăugați sarea după ce apa a fiert. Dacă cartofii sunt curățați de coajă, adăugați sarea la cinci până la zece minute după începerea gătitului.

În ambele cazuri, condimentul se adaugă cu grijă și uniform.

Comentarii: