SANATATE

O nouă metodă de tratare a cancerului. Veşti excelente de la cercetătorii germani

Foto: FOX6Now.com

O echipă de cercetători germani de la o companie de biotehnologie a anunţat că testează o nouă terapie pentru tratarea a cinci tipuri de cancer: mielomul multiplu, leucemia, tumorile de prostată, de plămân şi glioblastomul.

CITEȘTE ȘI: Corpul, o ‘maşină’ care trebuie băgată periodic în ‘service’: Opt analize care trebuie făcute periodic

Proteine artificiale pe post de anticorpi

Cercetătorii de la Amgen au declarat că au în dezvoltare 20 de molecule pentru tratarea a cinci tipuri de cancer, potrivit EFE, preluată de agerpres.ro. Noua terapie constă în introducerea în sistemul imunitar al pacientului al unui tip de proteine artificiale – BITE- care funcţionează ca nişte anticorpi.

Oamenii de ştiinţă au explicat că aceste molecule au două extremităţi care funcţionează ca nişte punţi. Una dintre ele – BITE – se uneşte cu o proteină specifică în celula tumorală, în timp ce alta activează celulele sitemului imunitar – T – capabile să distrugă celulele canceroase.

„Moleculele BITE acţionează asemenea unor ochelari pentru celulele noastre T. Ele permit acestora să vadă celulele canceroase ca un duşman natural şi să le atace“, a explicat dr. Peter Kufer, creator al terapiei.

CITEȘTE ȘI: Ce analize medicale TREBUIE să facă un bărbat în mod regulat

Isma Benattia, vicepreşedinta companiei medicale Amgen pentru Europa, a mai spus că există 50 de molecule în dezvoltare, din care 20 în domeniul oncologiei, dar că această companie ţinteşte şi bolile cardiovasculare, neuroştiinţele şi sănătatea osoasă.

Comentarii: