LIFESTYLE

O zi din viața căpitanului naționalei „stejarilor”

Mulți români au fost ținuți departe de casă, izolați în toate colțurile lumii din cauza pandemiei care a pus stop sportului și nu numai. Este și cazul căpitanului naționalei României de rugby, Mihai Macovei, aflat la Colomiers, lângă Toulouse.

Rugbystul s-a obișnuit deja cu regulile impuse de Guvernul din Hexagon și abia așteaptă ca lucrurile să revină la normal. Până atunci, a acceptat să le arate fanilor cum decurge o zi din viața lui în plină Pandemie.

Mihai Macovei este tătic cu normă întreagă, bucătar de ocazie și face toate treburile gospodărești. Cei doi copii îi ocupă mare parte din timp, însă căpitanul „stejarilor” nu neglijează deloc antrenamentele date de preparatorul fizic al echipei sale de club.

Citește și: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

E lider în Franța

Înainte de oprirea competițiilor, US Colomiers , echipa la care joacă Mihai Macovei, era lider al diviziei secunde din campionatul Franței. Sezonul a fost însă compromis datorită Pandemiei de Coronavirus.

Lucrurile însă încep să se îmbunătățească, iar sportivul este fericit că va relua pregătirea alături de colegi. „Au trecut trei luni de când s-a întrerupt campionatul și am oprit antrenamentele. A fost o perioadă grea pentru noi, ne-am pregătit cum am putut singuri. Săptămâna viitoare vom face testele medicale, apoi vom  începe antrenamentele în grupe de câte patru jucători, apoi, ușor, ușor, vom crește numărul jucătorilor până vom reveni la normal”, povestește căpitanul echipei naționale de rugby a României.

 

 

 

 

Comentarii: