NUTRITIE SANATATE

Oamenii de știință au dezvăluit câte mere pe zi curăță vasele de sânge

it.finance.yahoo.com

Consumul unei anumite cantități de mere pe zi reduce nivelul de colesterol rău și are un efect benefic asupra vaselor de sânge. Oamenii de știință au descoperit o legătură între consumul acestor fructe și beneficiile lor pentru sănătatea întregului sistem cardiovascular.

Câte mere ar trebui consumate pe zi pentru vase de sânge curate?

Scad colesterolul

Merele sunt bogate în polifenoli, care pot scădea nivelul așa-numitului colesterol rău și pot îmbunătăți funcția vaselor de sânge. Acest lucru împiedică îngustarea arterelor, reducând riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral.

CITEȘTE ȘI: Puterea de vindecare a oțetului de mere: O singură linguriță cu oțet, luată înainte de culcare, face minuni

Merele sunt un puternic purificator al sângelui

Datorită consumului lor, se formează mai puține plăci de colesterol, ceea ce previne înfundarea vaselor de sânge.

Sodiul conținut în mere stabilizează tensiunea arterială, ceea ce ajută la prevenirea puseurilor. Flavonoidele din mere sunt cele care contribuie la buna funcționare a inimii și ajută la reducerea sarcinii asupra întregului organism.

Studiul a folosit mere roșii din soiul Renetta Canada, care sunt bogate în proantocianidine, un tip de compus polifenolic.

CITEȘTE ȘI: Trucuri utile în gospodărie: Cum păstrezi merele ca să nu se strice

Două mere pe zi

Potrivit autorilor studiului, mici schimbări simple în dieta noastră, cum ar fi introducerea zilnică a două mere în alimentație, pot avea un impact semnificativ asupra indicatorilor de sănătate a inimii. Rezultatele studiului sunt publicate pe sciencedaily.com.

Comentarii: