REVIEW

Obiceiurile care te sabotează, fără să îți dai seama: Creează un aspect neîngrijit, oricât de mult ai face curat în casă

blog.thebrick.com

Dezordinea acasă nu este doar o chestiune de estetică, ci și o sursă de stres care are un efect uriaș asupra stării psihologice.

Pentru a respira mereu ușor acasă, nu numai că este necesar să o cureți la timp, într-o anumită zi, ci și să menți lucrurile în ordine în toate celelalte zile. Cu toate acestea, ai niște obiceiuri de care nu îți dai seama care te pot împiedica să faci acest lucru.

Aducerea acasă a lucrurilor inutile

Pentru a face mai ușoară păstrarea ordinii în casă nu adu pliante publicitare, suveniruri care nu au niciun sens sau lucruri pe care le ai deja în casă. Scapă de cele vechi înainte de a cumpăra altele noi, recomandă brightside.me.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în gopodărie: Produsele de curățenie care îți distrug blatul de bucătărie

Folosești aspiratorul numai pentru curățarea podelei

Deși acele dispozitive care se atașează la aspirator pentru a colecta praful și pentru a curăța canapelele nu sunt întotdeauna populare, acestea pot facilita foarte mult procesul de curățare și chiar pot ajuta la îmbunătățirea acestuia.

Rafturi prăfuite, pervazuri, radiatoare, saltele, colțuri greu accesibile – toate acestea pot fi ușor de îngrijit cu ajutorul unui aspirator.

Păstrarea hainelor în stive

Este convenabil să păstrezi ustensilele de bucătărie, cum ar fi tigaile în stive, dar nu și hainele. Indiferent cât de mult am încerca, tricourile puse unul peste altul vor arăta îngrijite doar câteva zile – după aceea, probabil că te vei sătura să păstrezi stivele drepte. Dacă îți aranjezi hainele pe orizontală într-o cutie specială, nu numai că vei economisi spațiu, dar și îți vei ușura puțin viața și asta pentru că îți va fi mai ușor să le vezi.

Păstrarea lucrurilor aleatorii pe mese

Este convenabil să avem la îndemână cele mai folosite articole, dar de multe ori ajungem să ne umplem mesele cu tot ce avem în casă. Din acest motiv, încercearcă să păstezi doar câteva articole necesare atât pe birou, cât și pe masa din bucătărie.

Nu speli vasele în timp ce gătiți

Pentru a nu lăsa o grămadă de vase murdare să te îngrozească după cină și să te ispitească să le lași pe mai târziu, ar trebui să te obișnuiești  să  pui vasele pe care le folosești în timp ce gătești în chiuveta plină cu apă caldă si detergent. Când ai un minut liber, mai speli din ele și așa îți rămân mai puține vase de spălat după cină.

Lași lucrurile cum îți vine înainte de a pleca din casă sau înainte de culcare

Obiceiul de a-ți menține casa dezordonată înainte de a ieși sau înainte de a te culca, îți fură senzația de curățenie și confort, chiar dacă îți cureți mereu casa. Pentru a te bucura pe deplin de rezultatul muncii strânge în fiecare seară lucrurile. Nu îți ia mai mult de 10-15 minute.

CITEȘTE ȘI: Pliculețele de ceai, mai utile decât credeai: Estompează cearcănele, curăță suprafețele de sticlă sau elimină mirosurile neplăcute din casă

Păstrarea laolaltă a lucrurilor necesare și cele inutile

O altă sursă a dezordinii eterne în dulapuri și pe rafturi este păstrarea laolaltă a lucrurilor pe care le folosești în mod constant împreună cu lucrurile inutile.

Ia câteva cutii de depozitare în care să pui toate acele lucruri pe care le folosești mai puțin și după un timp, dacă obervi că nu ti-au trebuit deloc, poate că e timpul să le donezi sau să le arunci.

Comentarii: