LIFESTYLE

Oficial, naționala are selecționer! Declarație ironică a noului antrenor, Edward Iordănescu: ”M-au adus americanii!”

După vreo șaptezeci de zile de căutări, de negocieri, cu nume mari de tehnicieni, și după aceste discuții au eșuat, dintr-un motiv sau altul, astăzi s-a rezolvat ecuația. Edward, fiul lui Anghel Iordănescu, a fost prezentat oficial de președintele Federației.

Edi Iordănescu a semnat un contract pentru două campanii, Ligii Națiunilor și Campionatul European. Noul selecționer trebuie să califice România la Euro 2024, dar și să câștige grupa de Liga Națiunilor.

„Vreau să mulțumesc celor de la FRF pentru încredere, am simțit-o la toate discuțiile cu ei, asta contează pentru mine. Lumea crede în munca mea. Le mulțumesc și lui Contra și Rădoi, au muncit foarte bine, au lăsat lucruri bune. Știu că toți vrem calificări, dar asta se poate explica.

Sunt bucuros, entuziast, când reprezinți România e mare responsabilitate. Vin cu mare încredere, cred că putem construi o echipă care să strălucească și să ne facă mândri”, a declarat și Edi Iordănescu în cadrul conferinței.

CITEȘTE ȘI: Când a devenit insultător degetul mijlociu. Scurtă istorie

”Este un afront!”

Numele lui Edi Iordănescu ca posibil selecționer a fost vehiculat în presă cu mult înainte ca cele două părți să admită că există negocieri în acest sens. S-a vorbit despre asta în contextul despărțirii intempestive de FCSB, după un conflict public dintre antrenor și patron. Gigi Becali a fost primul care a lansat varianta instalării lui Edi la națională, susținând la mijlocul lui noiembrie anul trecut că probabil ”are ceva aranjat acolo”.

La momentul respectiv, Iordănescu junior a negat vehement, ca și toate zvonurile vehiculate de presă ulterior, ajungându-se însă, într-un final, ca el să fie de fapt alesul. Ceea ce a generat un val de polemici, introducându-se o eventuală susținere politică pentru ca Edi să preia postul lăsat vacant de Mirel Rădoi.

Astăzi, antrenorul a fost nevoit să răspundă și la această întrebare incomodă: ”„Am fost susținut de americani (n.r. – râde). E bine că ați deschis subiectul. De când sunt activ în fotbal, de mai bine de 12 ani, am fost implicat în mai multe proiecte. Am antrenat în mod constant. Puterea politică a fost schimbată de mai bine de 20 de ani în perioada asta.

Nu cred că cineva a făcut o pasiune pentru mine. Cine spune asta îmi aduce un afront important, pentru munca mea, pentru sacrificiile făcute. O să constatați că toate echipele pe care le-am preluat au mers în sus.

Niciodată nu am lăsat-o mai jos. Cred că cine susține acest lucru este lipsit de o logică elementară sau e rău intenționat. În fotbal nu poți să păcălești”, a spus Iordănescu la conferința de presă.

 

 

Comentarii: