NUTRITIE

Ouăle cumpărate provin de la o găină bolnavă. Cum îți dai seama de acest lucru?

Nu este nimic mai delicios decât o omletă gătită cu legume și brânză la micul dejun. Indiferent cum ne-ar plăcea să consumăm ouăle, este important să știm dacă acestea sunt sau nu de calitate. De cele mai multe ori, mâncăm ouă care nu provin de la găini sănătoase, ci provin de la păsări hrănite cu tot felul de chimicale, care stau în spații improprii, fără lumină și are proaspăt, și stresate. Tot ceea ce consumă pasărea se trasnferă în ou și, drept urmare, în organismul nostru. Așa că trebuie mare atenție atunci când alegem ouăle, atrag atenția specialiștii conform site-ului yourstylishlife.com.

Dar cum ne dăm seama că ouăle cumpărate provin de la o găină bolnavă?

O găină sănătoasă mănâncă orice, chiar și carne. Nutrienții care hrănesc o găină sănătoasă sunt transferați și în ou. Pentru a avea însă parte de toate acestea, este important ca găina să aibă spațiu în care să se miște, adică o curte mare, și aer proaspăt. O pasăre închisă într-un spațiu strâmt, fără mult aer și lumină, nu va da ouă la fel de bune calitativ, precum una crescută la curte.

ORARUL organelor interne. Iată DE CE unele persoane se îmbolnăvesc mai des

Caracteristicile unui ou de calitate

Cum deosebești ouăle bune de ouăle rele? Atunci când cauți să cumperi marfă de calitate de la un producător local sau să cauți mai departe, este bine să verifici următoarele:

Densitatea și grosimea cojii

Dacă doar dacă apeși puțin mai tare coaja și se crapă, nu cumpăra marfa. Cu cât găina mănâncă mai sănătos, cu atât coaja este mai tare. Așadar, un ou ce provine de la o găină sănătoasă nu va crăpa foarte ușor.

Care este cea mai bună BRÂNZĂ din lume

Culoarea gălbenușului

Suntem obișnuiți să cumpărăm ouă al căror gălbenuș este destul de deschis la culoare, uneori chiar spre nuanța albulșului. Aceasta nu este chiar culoarea cea mai bună pentu un ou. Un gălbenuș de calitate va fi de un galben închis.

Textura gălbenușului

Trebuie să vezi dacă gălbenușul este gros și perfect rotund. Aceasta este calitatea principală a ouălor ce provin de la găini hrănite sănătos. Cu cât este mai rotund și mai gros, cu atât acesta este mai bogat în nutrienți.

Foto: captură YouTube.com

Cercetătorii au atras atenția asupra importanței unei alimentații sănătoase la găini. Un raport întocmit de cercetătorii de la Universitatea Oxford a arătat că un nivel crescut de betacaroten în hrana găinilor duce și la îmbogătirea ouălor date de păsări cu acest nutrient important pentru sănătate.

CITEȘTE ȘI: 

Forma BURICULUI îți dezvăluie predispoziția spre anumite afecțiuni

Ingredientul care ARDE caloriile după o masă copioasă. Folosește-l în preparatele tale!

Acum că știi cum deosebești ouăle sănătoase de cele provenite de la o găină bolnavă, mai exact una hrănită necorespunzător, injectată și stresată, încearcă să identifici surse de aprovizionare de calitate. Fie că este vorba de rudele de la țară, fie că este vorba de comerciantul din piață!

Comentarii: