LIFESTYLE

Incredibil! Cum arată o persoană care suferă de DEPRESIE / FOTO

În țările civilizate există o zi în care autoritățile nu își îmbie cetățenii cu fasole și cârnați, ci încearcă să atragă atenția supra unui flagel care se răspândește cu viteză uimitoare în întreaga lume: depresia.

Această zi, dedicată, în unele țări, prevenției sinuciderilor, constituie în fiecare an un prilej pentru ca rețelele sociale să se umple de poze postate de persoane care suferă de depresie. Mai mulți internauți au decis să vorbească sincer despre boala lor și să le arate prietenilor virtuali cum se manifestă de fapt depresia, scrie site-ul boredpanda.com.

Una dintre imagini a fost postată de văduva lui Chester Bennington. Artistul zâmbește și pare fericit cu numai 36 de ore înainte de a se sinucide.

Chester Bennington
Foto: boredpanda.com

Femeia a vrut să le atragă atenția celor din jur că o persoană deprimată nu este întotdeauna tristă (sau cel puțin nu pare a fis tristă).

CITEȘTE ȘI: Semnele care indică apariția DEPRESIEI

Exemplul ei a fost urmat și de alte persoane care au pierdut frați, soți sau copii din cauza depresiei. Oamenii au postat fotografii cu cei dragi făcute cu puțin timp înainte de a se sinucide.

***

”Acesta e fiul meu, chiar înainte să meargă la calculator pentru a căuta cum să se spânzure. Două zile mai tărziu și-a pus planul în aplicare…”

Foto: boredpanda.com

***

“Chipul depresiei. Uneori arată optimist. Alteori nu. Și faptul că am un copil deștept și frumos nu înseamnă că depresia nu există. Ea mă iubește și în zilele mele bune, și în zilele mele rele.”

Foto: boredpanda.com

***

CITEȘTE ȘI: Veste imensă pentru cei care suferă de depresie: S-a descoperit leacul care poate ajuta milioane de oameni

“Acum sunt în tratament. Cei din jur nu au idee prin ce trec. Nu știu că plâng la duș sau în mașină când mă întorc de la muncă. Nu știu că plâng noaptea din cauza atacurilor de panică…”

Foto: boredpanda.com

***

”Acesta e iubitul meu cu două săptămâni înainte să se spânzure. Nu o să înțeleg niciodată…”

Foto: boredpanda.com

***

CITEȘTE ȘI: Atentie, subiect TABU! Ce să faci atunci când partenerul suferă de depresie?

”Așa arată depresia la noi în casă. Am încercat să mă spânzur în pod, dar s-a rupt scândura și cei din familie m-au auzit când am căzut. Mă lupt în fiecare zi cu depresia. Soțul meu încearcă, dar nu reușește să mă înțeleagă. Nici eu nu înțeleg. Nu știu de ce nu pot să scap de depresie. Am o familie minunată. Mă simt egoistă, pierdută, bolnavă și furioasă pe mine însămi.”

Foto: boredpanda.com

***

”Eu, la două zile după o încercare eșuată de sinucidere. Oamenii nu arată deprimați pentru că depresia nu este o expresie facială.”

Foto: boredpanda.com

Comentarii: